Milica Čubranović pokazala tenisku i mentalnu snagu

Datum objave: 31.01.2014. // Kategorija: Vesti

milica_cubranovic

Teniserka Crvene zvezde Milica Čubranović pobednica je Dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji osamnaestogodišnjakinja. Ona je u finalu, u meču punom poreokreta, savladala Emiliju Dančetović (Teniska akademija Živković) – 7:5, 2:6, 7:5. Interesantno da je pobednica u polufinalu, u meču s prvim nosiocem, Marijom Mastilović, kao i sada u finalu, bila u izgubljenoj poziciji, ali je uspevala da se “isčupa”, preokrene rezultat i trijumfuje.

U polufinalnom duelu u trećem setu gubila je 5:2 i uspela da se vrati u meč i plasira se u finale. I u tom finalnom okršaju njena protivnica Emilija Dančetović prokockala je čak vođstvo od 5:1. Nišlijka je imala i dve meč lopte, nije ih iskoristila i vratila je Milicu “u život”. Ili, bolje reći, Milica je našla neku mentalnu snagu, izgleda samo njoj svojstvenu, da se vrati u meč i trijumfuje.

-I sama sam iznenađena da sam uspela da se i u polufinalu, i sada u finalu, vratim u meč. Naravno, ovo mi je najveći uspeh u karijeri. Od uspeha izdvojila bih polufinale na državnom prošle godine, kao i četvrtfinale ITF turnira na Zvezdi.

Milica je rođena 11. jula 1997. godine u Peći. Počela je da igra tenis sa osam godina u TK Crvena zvezda, a prvi trener bio joj je Oliver Nikolić. Sada radi sa Pavelom Cintulom i to svaki dan po tri časa, za kondiciju zaduzen je Zoran Zdravković.

- Mislim da su mi najjači teniski aduti forhend i servis, mada, a posle ovog državnog prvenstva čini se da sam i mentalno jaka. Uzor mi je Marija Šarapova, a što se tiče planova za ovu godinu, akcenat će biti bačen na ITF i fjučers turnire koji će se organizovati u Srbiji.

Posle ovog i ovako osvojenog državnog prvenstva Milica će sa mnogo više samopouzdanja, a to znači i uspeha, nastaviti karijeru.