Milojević osvojio Kostariku i od sutra je prvi junior sveta

Datum objave: 06.01.2013. // Kategorija: Vesti

milojevicnikola

Mladi teniski as iz Srbije, 17 -godišnji Nikola Milojević pobednik je juniorskog turnira G1 kategorije u Kostariki. Nikola je prošle nedelje osvojio duplu krunu u Meksiku (singl i dubl), pobednički niz nastavio je i u Južnoj Americi gde je danas osvojio novi trofej i od sutra će stati na mesto broj 1 ITF liste najboljih juniora sveta.

Milojević je u Kostariki bio postavljen za prvog nosioca, u finalu je snage odmerio sa Kanađaninom Tomijem Mylinkovim i pobedu obezbedio rezultatom 7:5, 6:2. 

Za Nikolu nema odmora, odmah putuje u Melburn gde će igrati juniorski gren slem i biti postavljen za prvog nosioca. 

“Presrećan sam zbog svega što mi se dogodilo u poslednje dve nedelje. Dve titule velikih juniorskih takmičenja, na dva različita kontinenta, od sutra i prvo mesto na svetu na ITF listi. Moji snovi počinju da se ostvaruju. Na Božić postaću najbolji junior sveta, zaista prelep početak godine. Veliki rad i trud se konačno naplaćuju, ali ovo je samo početak, moje ambicije su mnogo veće i nadam se da ću imati sreće i da ostale želje ispunim. Znam da nije samo sreća faktor uspeha, zato sam maksimalno posvećen tenisu, radim svaki dan naporno i rezultati su tu. Nema odmora, već danas putujem u Australiju, gde ću biti postavljen za prvog nosioca na gren slemu, prvi put u karijeri, a želja mi je da ove godine, ne samo osvojim Melburn, već sva četiri gren slema!“ – kaže Nikola koji je bio i prvi junior sveta u konkurenciji do 14 godina i osvajač evropskog zlata u istoj kategoriji.

Ambicije Milojevića u sezoni 2013. su osvajanje najvećih svetskih turnira juniorskih, ali i prelazak u profi vode.

“Definitivno najveća ambicija za 2013. godinu je da osvojim juniorski grand slam, a onda polako da krećem da igram fjučerse, možda mi se ukaže šansa i za kvalifikacije nekog od ATP turnira. U svakom slučaju, radim na tome da ovo bude godina mojih snova, kako na juniorskom planu tako i u prelazu u najjaču konkurenciju” – zaključio je Milojević .

 

ITF COPA DEL CAFE 2013

SAN JOSE (CRC) tvrda podloga JUNIORSKI TURNIR, G1
JUNIORI -
1. kolo, singl:(1) Nikola Milojević - Javier Restrepo (USA) 6:4, 6:2
2. kolo, singl:(1) Nikola Milojević - (WC) Jose Pablo Gil (CRC) 6:1, 6:2
3. kolo, singl:(1) Nikola Milojević - (16) Thomas Adriano Tenreiro (VEN) 6:4, 6:7, 6:4
Četvrtfinale: (1) Nikola Milojević - Justin Butsch (USA) 6:4, 6:0
Polufinale: (1) Nikola Milojević - Jorge Brian Panta Herreros (PER) 0:6, 7:6, 6:1
TITULA: (1) Nikola Milojević - Tommy Mylnikov (CAN) 7:5, 6:2