Milojević i Krstin kreću put Australije

Datum objave: 21.12.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Takmičarska 2017. je iza nas. Utisci su odavno sumirani, izmereno šta je učinjeno od onoga čemu se težilo. Postavljeni su ciljevi za novu sezonu koja samo što nije zakucala na vrata. 
Pripreme reprezentativaca Srbije su ušle u sam finiš, a neki od njih su već spakovali kofere za put u daleku Australiju gde će krenuti sa novom sezonom.
 
Poslednji trening uoči odlaska u tople krajeve odradili su Nikola Milojević i Peđa Krstin, a njihovi osmesi govore da su spremni za takmičarske izazove koje će im doneti 2018. godina.
 
„Pripreme su završene, zadovoljan sam kako su protekle, a najviše što sam vezao tri nedelje u toplini porodičnog doma u kome nemam priliku često da boravim zbog takmičenja širom sveta tokom cele godine. Prvi turnir u 2018. odigraću u Bangkoku,  a zatim slede kvalifikacije za gren slem u Melburnu. Idem ranije nekoliko dana kako bi se adaptirao na vremenske uslove, sa naših minusa na njihove ekstremne vrućine. Prošle godine sam igrao finale čelendžera na samom početku godine, u Novoj Kaledoniji, nadam se da ću sezonu koja je pred nama započeti još bolje od prethodne“ – kaže Milojević koji na ATP listi zauzima 158. mesto. 
 
U 2017. Nikola Milojević odigrao je finale čelendžera u Novoj Kaledoniji, u američkoj Tempi, uzbekistanskoj Fergani, osvojio fjučers u Tianđinu, odigrao polufinale čelendžera u kineskom Čengdu i nanizao još nekoliko četvrtfinala. Sve to mu je donelo i najbolji rang do sada, 143. mesto na svetu, koji je ostvario u oktobru 2017.
 
„Nisam nezadovoljan takmičarskom 2017, moglo je i bolje, ali uvek može bolje. Svestan sam grešaka i znam kojim putem treba ići kako bi se i igra i rezultati podigli na veći nivo. Od 2018. očekujem ulazak u top 100 na svetu i daću sve od sebe da to i učinim“ – zaključio je Milojević. 
 
Peđa Krstin sezonu 2018. kreće sa 216. mesta na ATP listi turnirima u Aziji i Australiji. U protekloj godini osvojio je tri turnira u singlu iz fjučers serije (sva tri u Nigeriji). Prvi deo sezone je bio rezultatski loš za Krstina, što mu ostavlja prostor u 2018. da svaki meč koji pobedi zabeleži napredak na rang listi. U aprilu je odigrao finale čelendžera u Panami , gde je zabeležio pobede nad top sto igračima: u četvrtfinalu nad Argentincem Zebaljosom, u polufinalu Švajcarcem Laksonenom. Nakon tri trofeja u Nigeriji odigrao je i finale fjučersa u Portugaliji. 
 
„Trenutno sam kod kuće u mom rodnom Mokrinu, došao sam samo na dan da se vidim sa porodicom i pred put pojedem majkinu čorbu koja krepi, vraća snagu i energiju. Ništa ne može zameniti majkinu kuhinju koje se uželim jako jer sam 90 posto godine van kuće, po svetu na turnirima, a već sutra sam u avionu i na putu za Australiju. Prva takmičarska destinacija u 2018. za mene biće čelendžer u Plejfordu gde ću se narednih sedam dana pripremati i adaptirati na tamošnje vremenske uslove. Iz Plejforda odlazim na kvalifikacije za gren slem u Melburnu. Relativno sam zadovoljan sezonom 2017, naročito drugim delom, koji sam mnogo bolje odigrao. Cilj za sledeću sezonu, koji smo moj trener David Savić, u kog mnogo verujem, zacrtali je da uđem u prvih 100 na ATP listi do kraja godine i daću sve od sebe da dođem do tog cilja. Osećam se odlično, spreman sam, pripremljen maksimalno i jedva čekam da sezona počne! – istakao je Krstin.