Milojeviću dupla kruna

Datum objave: 29.12.2012. // Kategorija: Vesti

ITF ABIERTO JUVENIL MEXICANO 2012

MEXICO CITY (MEX), SLJAKA, JUNIORSKI TURNIR, GRADE A

Nikola_Milojevic_meksiko4

Mlada zvezda srpskog tenisa, Nikola Milojević okitio se duplom krunom na juniorskom turniru u Meksiku. Nikola je šampionski pehar podigao i u singl i dubl konkurenciji. Kao drugi nosilac Milojević je u četvrtfinalu salvadao petog kosturaša ovog turnira, Peruanca Jorge Brian Panta Herrerosa 6:4, 6:1, u polufinalu je bio bolji od Belgijanca Clement Geensa 6:3, 6:1, dok je u samoj borbi za titulu lako nadigrao Japanca, 12. nosioca Naoki Nakagawu 6:0, 6:3.  

Trofej u dublu Nikola je osvojio u paru sa Portorikancem Silvom, u finalu su kao prvi nosioci savladali druge nosioce, par Miočić – Nunez (CRO,CHI) 7:5, 6:3.

NMilojevic3

“Srećan sam i zadovoljan učinkom na turniru u Meksiku. Zaista sjajan početak godine, 2013. jer je ovo turnir sa kojim počinje nova takmičarska godina za mene. Nastavljam dalje, već sutra sam u Kostariki na sledećem velikom turnir, pa sledi odlazak u Australiju gde su rezultatska očekivanja takođe velika” – počinje priču za sajt TSS Milojević, odmah po osvajanju trofeja u Meksiku.

Ambicije Milojevića u sezoni 2013. su osvajanje najvećih svetskih turnira.

“Definitivno najveća ambicija za 2013. godinu je da osvojim juniorski grand slam, a onda polako da krećem da igram fjučerse”.

Rezultati koje je ostvario u poslednjih mesec dana Nikoli su nova doza samopouzdanja.

“Odrazili su se odlično na moje samopuzdanje, rekao bih da je ono počelo da raste posle lepog rezultata na državnom seniorskom prvenstvu, kada sam igrao polufinale protiv Nikole Ćirića i naravno sada se još više povećalo posle ovog velikog uspeha, pogotovu što ovaj turnir niko nije osvojio i u singlu i u dublu”.

U 2012. Milojević je osvojio turnir u Maleziji, Manili, Haleu, Nagoji, ipak najviše u sećanju će mu ostati…

“Vimbldon,  jer je to moj omiljeni grand slam. Najbolji plasman na gren slemu u Londonu bio mi je četvrtfinale ove godine, ali nažalost morao sam da predam taj meč zbog povrede trbušnog mišića, tako da se nadam da ću ga osvojiti 2013. godine”.

NMilojevic2

Osmi junior sveta, koji će od naredne nedelje biti među tri na svetu, baziraće se u 2013. na juniorske gren slemove. I dalje će raditi na usavršavanju svoje igre I to na…

“Mislim da bih trebao još da radim na servisu, kako bih što lakše prešao u seniore jer sam sa osnovne linije uvek imao dobre udarce”. U sezoni koja je već počela za mene odigraću  sve grand slemove I polako probijati put u seniorskom tenisu” – zaključio je Milojević.