Ministarstvo omladine i sporta i TSS potpisali ugovor

Datum objave: 02.02.2011. // Kategorija: Vesti

 

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović potpisali su danas u Beogradu ugovor o finansiranju u 2011. godini vredan 75 miliona dinara.

"Prošle godine TSS je iz budžeta dobio 48 miliona dinara, a ove godine dobiće 75 miliona dinara i samo je Odbojkaški savez Srbije ispred. To je redovno finansiranje i ne odnosi se na stipendije i kampove koje će Ministarstvo posebno finansirati", rekla je Samardžic-Marković na konferenciji za novinare.

Ona je podsetila da je Ministarstvo omladine i sporta za vreme Univerzijade u Beogradu uložilo 40 miliona dinara za sanaciju kompleksa Milan Gale Muškatirović, na kome se održava ATP turnir Srbija open i da je izgradilo otvorene teniske terene u 11 Opština i gradova Srbije.

Ministarka je istakla da je razgovarala sa gradonačelnikom Draganom Đilasom o izgradnji Nacionalnog teniskog centra, da su potkrenuti administrativni koraci za urbanističku realizaciju i da očekuje da ce do 22. februara sve biti poznato.

Govoreći o radu Saveza, ministarka je ocenila da je finale Dejvis kupa bilo sjajno organizovano.

"Raspitala sam se koliko je Španiju koštala organizacija finala Dejvis kupa i saznala da su u Barseloni na to potrošili 2,5 miliona evra. Naš TSS je sa neuporedivo manjim sredstvima odlično organizovao finale", rekla je Samardžić-Marković i pozdravila uspeh Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije.

Predsednik TSS Slobodan Živojinović zahvalio je ministarki omladine i sporta na podršci koju je pružala tenisu u godinama u kojima reprezentacija nije beležila uspehe.

Predsednik Upravnog odbora TSS Toplica Spasojević rekao je da su rezultati srpskih tenisera prevazišli rad Saveza.

"Ovaj ugovor pokazuje koliko država veruje u tenis i to je podstrek za privatne investitore da ulažu u decu. Rezultati su odavno prevazišli rad Saveza i na nama je da ih stignemo. Nacionalni teniski centar pomoći će da Srbija izrodi još nekog šampiona. Zahvalni smo na uvećanju, nadam se da ćemo opravdati poverenje", rekao je Spasojević.