Muška selekcija Srbije (do 16) u polufinalu EP

Datum objave: 06.08.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na finalnom turniru Letnjeg Ekipnog prvenstva Evrope u konkruenciji do 16 godina kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji Srbiju predstavljaju njeni najjači timovi u ovom uzrastu. 

Muški tim u sastavu: Hamad Međedović, Stefan Popović i Petar Teodorović, predvođeni trenerom Vladimirom Krstićem u francuskom mestu Le Tuk izborili su plasman u polufinale savladavši u prvom kolu selekciju Češke 2:1 (Stefan Popović - Matthew William Donald 6:3, 7:5, Hamad Međedović - Daniel Siniakov 6:2, 6:1, dubl: Teodorović, Međedović - Jurajda, Siniakov 4:6, 3:6). 

Za prolaz u finale gde bi se borili za evropsko zlato naši momci će odmeriti snage sa reprezentacijom Španije. Samim ulaskom u polufinale Srbija je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti održano u septembru u SAD.

Žensla reprezentacija Srbije (do 16) u sastavu: Fatma Idrizović, Natalija Senić i Andrea Obradović, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem nalaze se u Budimpešti gde su u prvom kolu finalnog takmičenja za Ekipnog šampiona Evrope 2019. izgubile od selekcije Nemačke 1:2 (Natalija Senić - Mata Guth 2:6, 1:6, Fatma Idrizović - Julia Middendorf 6:3, 7:6(6), dubl: Senić, Idrizović - Guth, Middendorf 0:6, 4:6). 

Srbija će se boriti za peto mesto koje će našem timu doneti plasman na Svetsko prvenstvo koje je na programu u septembru u SAD. Prva prepreka na putu za 5. mesto je tim Hrvatske.