NAJAVA MEČEVA NA GEMAX OPENU 2010.

Datum objave: 15.02.2010. // Kategorija: Vesti

Utorak, 16. februar 2010:

Ne pre 13:30 časova - (1)  Janko Tipsarević – (q) Simon Stadler (GER)

Prvi nosilac čelindžera iz Tretorn serije - Gemax Opena 2010. srpski Dejvis kup reprezentativac  Janko Tipsarević (37. na ATP listi), koji je turnir na terenima Gemax-a osvojio 2006. godine, u prvom kolu ovogodišnjeg takmičenja snage će odmeriti sa Nemcem Štadlerom koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija.
 Štadler je godinu dana stariji od našeg Janka. Najbolji rang u karijeri ostvario je pre godinu dana kada je stigao do 140. pozicije na svetu, trenutno je 228. Igra levom rukom, profesionalac je od 2002. godine. U kvalifikacijama za Gemax Open 2010. savladao je Srbina Đurđevića, Hrvata Škugora i Čeha Mertla.  Na Otvorenom prvenstvu Australije 2010. Štadler je stigao do finala kvalifikacija, u prvom kolu bio je bolji od Ukrajinca Dolgopolova, u drugom je savladao Hrvata Karanušića, zaustavljen je u završnici od Južnoafrikanca Andersona.

Nikola Ćaćić – (q) Jan Minar (CZE)

Član TK Gemax, mladi Nikola Ćaćić koji je za glavni turnir čelindžera na Gemaxu dobio „vajld kartu“ u prvom kolu voljom žreba odmeriće snage sa kvalifikantom iz Češke Janom Minarom.
Minar ima 28 godina. Nalazi se na 244. poziciji ATP liste, najbolji rang zabeležio je pre dve godine kada je stigao do 177. pozicije na svetu. U 2009. osvojio je jedan fjučers i igrao dva finala čelindžera.

Ne pre 16:30 časova–

 Dustin Brown (JAM)  - Dominik Hrbaty (SVK)

Jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola na Gemax Openu 2010. Sa jedne strane mreže stajaće izrazito visoki Jamajčanin egzotičnog izgleda, dok će se sa druge strane naći proslavljeni Slovak Hrbati koji je pre godinu dana na Gemaxu iz kvalifikacija stigao do finala glavnog turnira. Hrbati je 2006. godine bio na 12. poziciji ATP liste u singlu, trenutno je na 146. mestu. Prošle nedelje na čelindžeru u Bergamu Hrbati je igrao polufinale.   
Brown je rođen u Nemačkoj 1986. gde je živeo do 1996. kada se seli na Jamajku.  Igra desnom rukom, a najbolji rang upravo beleži sada – 131. mesto na svetu. Prošle nedelje na turniru u Bergamu stigao je do polufinala. Pre dve nedelje u prvom kolu ATP turnira u Johanesburgu savladao je 53. tenisera sveta Švajcarca Marka Kjudinelija, koji je takođe poznat beogradskoj publici jer je učestvovao nekoliko godina na Gemax-ovom čelindžeru, bio finalista 2004. kada je u borbi za trofej izgubio od našeg Nenada Zimonjića. Brown je u četvrtfinalu Johanesburga zaustavljen od Francuza Robera.

Dublovi –
 
Ilija Bozoljac, Jamie Delgado (SRB,GBR) – Tomasz Bednarek, Mateusz Kowalczyk (POL,POL)

U konkurenciji dublova danas (utorak 16.02.2010) na teren će od srpskih predstavnika izaći samo Ilija Bozoljac. Srpski server će u paru sa Britancem Džejmijem Delgadom snage odmeriti sa poljskim dublom Bednarek – Kovalčik. Bozoljac je osvojio titulu u dublu na Gemax Openu 2003. godine u paru sa Nenadom Zimonjićem.

Jonathan Marray, Jamie Murray (GBR,GBR) – Ivan Dodig, Frank Moser (CRO,GER)

Beogradska publika biće u prilici da vidi na terenu i Škota Džejmija Mareja koji nam je poznat po tome što je osvojio titulu na Vimbldonu u miks konkurenciji 2007. godine u paru sa našom Jelenom Janković. Kao što je poznato Džejmi je stariji brat daleko poznatijeg i uspešnijeg Endija Mareja, četvrtog igrača sveta u singlu, ovogodišnjeg finaliste Otvorenog prvenstva Australije.
Džejmi će u paru sa zemljakom Džonatanom u prvom kolu dublova snage odmeriti sa hrvatsko-nemačkim parom Dodig – Moser.