NAJBOLJE IZ SRBIJE NA TERENIMA TENISKOG SAVEZA SRBIJE

Datum objave: 19.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniskog saveza Srbije u okviru SC Novak od 16. do 22. jula živo. Slika prave teniske košnice. Najbolji igrači iz Srbije u konkurencijama do 12 i 18 godina pripremaju se za pojedinačna i ekipna prvenstva Evrope.
Igrači do 18 godina već za vikend zajedno sa svojim mlađim kolegama (konkurencija do 14) putuju na pojedinačna prvenstva Evrope u Klosters - Švajcarska (18 godina) i Most - Čečka Republika (14 godina).
Na pripremama igrača do 18 godina su Bodin Žarković, Nemanja Subanović i Kristijan Juhas dok će im se naknadno pridružiti i Marko Miladinović. Na žalost zbog povrede na pripreme nije došao Mihajlo Popović. Kod devojaka vredno rade i spremaju se za reprezentativne izazove Anđela Skrobonja,Tamara Malešević i Elena Milovanović. Priprema se priključila i sveža dvostruka šampionka Srbije (u konkurenciji do 14 i 16) Fatma Idrizović koja će predstavljati Srbiju na Ekipnom prvenstvu Evrope do 16 godina.
Na pojedinačna prvenstva Evrope putuju Marko Miladinović i Bodin Žarković (juniori do 18), odnosno Anđela Skrobonja i Tamara Malešević kod devojaka, a treneri su Jovan Lilić i Stefan Solunac.
Od srede 18.  jula 2018. na terenima TSS su i naši najmlađi reprezentivci u konkurenciji do 12 godina. Pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Renca Furlana, trenera TSS Dragana Šerera i Nikole Vidovića saveznih trenera Branislave Janković i Veljka Barjaktarovića  vredno rade devojčice Mia Ristić, Jovana Grujić, Dunja Marić i Anđelija Marković, kao i dečaci Lazar Virjević, Danijel Krstevski, Todor Vukomanović, David Rakić i Ognjen Milić. Nakon priprema koje se završavaju u petak 19. jula biće određena ekipa za Ekipno prvenstvo Evrope do 12 godina.
Ovo nije kraj aktivnosti Stručnog štaba juniorskog tima na pripremama reprezantacija  Srbije. Od 23.  jula naš Stručni štab se seli za Niš gde će biti održane pripreme reprezantacije Srbije u konkurenciji do 16 godina. Na terenima TA Živković pored naših najboljih igrača do 16 godina biće i bugarski nacionalni tim što će sigurno podići kvalitet priprema obe selekcije. Pored članova Stručnog štaba sa igračima će raditi i treneri Slobdan Ranković i Ladislav Demeter.
Pored treninga Šef Stručnog štaba TSS Renco Furlan održat će sastanak sa trenerima iz regiona TS Istočne Srbije i  odraditi trening sa najboljim mladim igračima iz regiona.