Najbolji junior Srbije Miomir Kecmanović na Mastersu u Kini

Datum objave: 04.04.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Šesnaest vodećih svetskih mladih igrača (osam juniorki i osam juniora) će učestvovati na  ITF Junior Mastersu 2016. u Sečuanu - Međunarodni teniski centar  Čengdu (Kina) od 8-10. aprila.

Prvi ITF Junior Masters organizovan je prošle godine, a okuplja osam najboljih juniora sveta (konkurencija do 18 godina) među kojima se ove godine nalazi i najbolji junior Srbije 16 – godišnji Miomir Kecmanović koji zauzima 6. mesto na svetu (najbolji rang Miomira bio je 4. mesto na ITF listi koje je zauzimao u martu 2016).

Učesnici ITF Junior Mastersa u Sečuanu:  

Juniorke – singl


Katie Swan (GBR)
Anna Blinkova (RUS)
Tereza Mihalikova (SVK)            
Usue Arconada (USA)
Sofia Kenin (USA)
Charlotte Robillard-Millette (CAN)
Kayla Day (USA)

Miriam Kolodziejova (CZE)        

 

Juniori – singl


Casper Ruud (NOR)
Hong Seong Chan (KOR)
Marcelo Barrios Vera (CHI)
Orlando Luz (BRA)
Miomir Kecmanovic (SRB)
William Blumberg (USA) 
Alvaro Lopez San Martin (ESP)

Ly Hoang Nam (VIE)

 

Žreb za juniorski Masters u Kini biće održan 6. aprila 2016.

Bivša američka Fed kup zvezda i svetski broj 6. Čanda Rubin je imenovna za sportistu uzora za ovogodišnju  svetsku juniorsku manifestaciju u Sečuanu. Za ambasadora ITF Junior Mastersa u Kini imenovana je dvostruka gren slem šampionka kineskinja Na Li.

ITF-predsednik Dejvid Haggerti je rekao: "Chanda Rubin je odličan izbor na funkciji Sportista uzor na ITF Junior Mastersu 2016 . Ona je uvek pokazivala veliku profesionalnost i  posvećenost sportu,   ponosno je igrala za svoju zemlju. Takođe smo oduševljeni da je Na Li u mogućnosti da prisustvuje ovom događaju kao jedan od najprestižnijih sportista u Kine. Siguran sam da će svi igrači na ITF Junior Mastersu imati  koristi od iskustva koje steknu tokom ovog takmičenja".

„Oduševljena sam da budem deo ITF Junior Masters događaja koji se organizuje  drugu godinu za redom, ovaj put u Čengdu. Ova prestižna manifestacija ugostiće najbolje juniore na svetu i meni je čast da učestvuju kao sportista uzor. Dugo  verujem  u važnost međunarodne juniorske konkurencije i nadam se da moje juniorsko i iskustvo VTA igrača može da pomogne ovim talentovanim igračima koji će učestvovati ove nedelje u Sičuanu“ rekla je Čanda Rubin.