Najmlađi I najperspektivniji otvaraju sezonu

Datum objave: 21.12.2012. // Kategorija: Vesti

 

Prvenstvo Srbije u dvorani za najmlađe teniserke i tenisere (do 12 godina) počinje u subotu u “Impuls hali” na Novom Beogradu kvalifikacijama za dečake i dan kasnije kvalifikacijama za devojčice. Prijavljeno je 138 takmičara (77 u muškoj i 61 u ženskoj konkurenciji).

Dečaci će početi kvalifikacije u subotu (dva kola) i u nedelju (jedno kolo), a za glavni turnir će se kvalifikovati četiri najbolja takmičara iz kvalifikacija. Po istom principu, samo dan kasnije, počinju kvalifikacije i devojčice. Upis takmičara je od 8 do 9 časova, a turnir će početi odmah posle obavljenog žreba.

Glavni turnir za dečake počinje u ponedeljak 24. decembra, a za devojčice u utorak, 25. decembra. Finale je predviđeno za 28. decembar. Sve mečeve glavnog turnira sudiće arbitri u stolici s licencom TSS. Vrhovni sudija je Vladimir Kaić. Pravo učešća na turniru imaju takmičari rođeni 2001 – 2003. godine. Kao nagrade za najbolje predviđeni su pehari.

Svi zainteresovani, koji žele da posmatraju mečeve, mogu doći u “Impuls Hol” čija će vrata biti otvorena sve vreme trajanja nadmetanja.