Natalija Popović osvojila duplu krunu u Norveškoj

Datum objave: 08.07.2013. // Kategorija: Vesti

natalija_popovic3

Na turniru Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina Asker 2013, koji je održan prošle nedelje od 29.06. do 07.07.2013, u Norveškom gradu Askeru na 25 km od Osla, Čačanka Natalija Popović osvojila je duplu krunu. Iako tek ove godine puni 14 godina, ona je uspela da na turniru do 16 godina osvoji prvo mesto i u singlu i u dublu.

U finalu singla, Natalija je bila bolja od godinu dana starije Norvežanke Dorothee Faa HVIDING, koja je reprezentativac i najbolja igračica Norveške u svojoj konkurenciji. Prvi set Natalija je rešila u svoju korist rezultatom 6:3. U drugom setu posle vođstva od 5:3 za Nataliju, Dorothea je uspela da osvoji set rezultatom 5:7. Ipak, Natalija Popovic nije dozvolila putpuni preokret protivnice i ubedljivo je dobila treci set rezultatom 6:1. U polufinalu Natalija je bila bolja od svoje partnerke u dublu, godinu dana starije Švajcarkinje Adrine PEER, rezultatom 6:2, 6:2, a u četvrtfinalu od dve godine starije Norvežanke Maren Helgo 6:1, 6:3.

natalija_popovic

U konkurenciji dublova Natalija se okitila svojom trećom titulom ove godine. Posle Subotice i Čačka, Natalija je sada u paru sa Adrinom PEER iz Švajcarske osvojila prvo mesto i u Askeru kraj Osla. U finalu par Popović - PEER je bio bolji od Ruskog dubla Daria Lukyanova i Anastasia Ternovskaya, rezultatom 6:2, 2:6, 10:4 u super tie break-u.

Nakon ovih pobeda Natalija Popović, će ponovo biti rangirana među 50 najboljih devojčica na listi TE do 14 godina. Krajem ove nedelje, sa reprezentacijom Srbije, Natalija putuje u Utreht-Holandija, na EYOF Evropsku Juniorsku Olimpijadu.

Ovim putem Natalija Popović želi da se zahvali svom klubu Tennis Point-u i svom treneru Nebojši Miloviću na podršci koju joj pružaju, a bez koje ne bi bilo ni ovih rezultata.