Natalija Popović osvojila Hungarian Open

Datum objave: 30.08.2013. // Kategorija: Vesti

Natalija_Popovic_2

 

Na turniru Tennis Europe do 14 godina, koji je održan u mađarskom gradu Pečuju od 25.08. do 30.08.2013, mlada teniserka iz Čačka Natalija Popovic osvojila je prvo mesto u singl konkurenciji.

Ona je u finalu, veoma lako, pobedila Hrvatsku teniserku Andu Karanušić, trenutno rangiranu na 32. mestu u Evropi do 14 godina, rezultatom 6:2, 6:2. U polufinalu je bila bolja od jos jedne hrvatske teniserke i reprezentativke Neli Šunjic sa rezultatom 6:2, 6:2. Ovo je druga pobeda u zadnjih mesec dana Natalije nad Neli, skoro identičnim rezultatom, pošto ju je dobila i u Nikšiću sa rezultatom 6:1, 6:2. U četvrtfinalu Popovićeva je bila bolja od domaće igračice Fruszine Szabo rezultatom 6:3, 6:3.

U dublu je zajedno sa našom teniserkom iz Subotice Milom Mejić osvojila treće mesto.

Nakon ovog turnira Natalija će poboljšati svoj rang, tako da će biti plasirana među najboljih 35. devojčica u Evropi do 14 godina, samim tim će biti i najbolje rangirana devojčica iz Srbije na listi TE do 14 godina.

Sada Popović Nataliju očekuju pripreme za početak sledeće godine, kada će startovati na turnirima iz kalendara ITF-a, na kojima učestvuju najbolje svetske juniorke.