Nemanja “sanja” Vimbldon

Datum objave: 16.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

Nemanja_Mitic_polufinalista

Nemanja Mitić je opravdao naziv nosioca. Postavljen za petog, probio se do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji šesnaestogodišnjaka. Rođen 13. avgusta 1998. godine, već sa četiri godine počeo je da trenira tenis. Prvo u TK “Balašević”, a sada nastupa i igra u TK “Vajtstar”. Trener mu je otac, Zoran.

"Ovo je moj najveći uspeh. Dve godine za redom sam bio prvak Beograda u kategoriji do 16 godina. Pohađam privatno školu “Dositej” i moram reći da mi nastavnici izlaze maksimalno u susret kada su u pitanju treninzi i nastupi na turnirima".

Nemanja ima samo okvirni plan za narednu sezonu. Sigurno će igrati na turnirima u organizaciji Evropske teniske federacije (ETA). Smatra da mu je forhend najbolji udarac za sada, a svestan je da mora mnogo rada kako bi usavršio servis i volej igru.

"Moja omiljena podloga je trava. Doduše, igrao sam samo na veštačkoj kakva je na terenima TK “Balašević”, ali tu se osećam najsigurnije. Zato i želim da popravim svoju volej igru. Naravno, kao i svakom teniseru san mi je da zaigram na vimbldonskoj travi".

A što se tiče uzora Nemanja ih ima čak trojicu: Nadala, Federera i, naravno, Đokovića.