Nikad bolje pripreme mladih tenisera Srbije

Datum objave: 28.01.2013. // Kategorija: Vesti

 

 

U subotu su na terenima TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu počele pripreme selekcija Srbije za nastup na seriji turnira za Vinter kup Evrope. Na okupu su se našli najbolji juniori i juniorke u kategoriji do 14 i do 16 godina. Teniski savez Srbije je izuzetno kvalitetno organizovao pripreme. Prvo, po prvi put su svi igrači, bez obzira da li žive u Beogradu, smešteni u hotelu “Park” gde imaju obezbeđen doručak i večeru, a ručak se servira u “Impuls holu” . Razlog je što su najbolji teniseri Srbije u uzrastu od 14 i 16 godina na treningu angažovani preko celog dana i da se ne bi gubilo vreme, sve je organizovano kako bi vreme za trening i pripreme bili u potpunosti i optimalno iskorišćeni.

Ova nova praksa TSS naišla je na izuzetno povoljne reakcije kako samih igrača tako i njihovih roditelja.

    - Ja prosto nemam reči da izrazim zahvalnost TSS na ovako organizovanim pripremama. Od smeštaja, pa do najsitnijih detalja, sve je savršeno i ja ne pamtim da je ikada bilo ovako dobro. To samo pokazuje da je TS Srbije postao savez koji maksimalno brine o teniserima, a kada se to još radi i sa ovim najmlađim, to je za sve nas roditelje veliko, ali i veoma prijatno iznenađenje – kaže Ana Jorović, majka Ivane Jorović, jedne od najperspektivnijih srpskih mladih teniserki.

    Ovim ocenama, koje su sve u superlativima, pridružuje se i majka Filipa Grbića, Tanja.

    - Ovakvi uslovi za treninge i pripreme reprezentacije nikada nisu bili bolji. Briga o igračima je takva da im je obezbeđen čak i maser, a španer pokupi rekete uveče i sutradan ih, našpanovane, donese na trening. Uslovi su baš svetski, što me veoma raduje jer je to znak da Savez ozbiljno shvata svoju ulogu – ističe Tanja Grbić.

    Već u sredu četiri selekcije najboljih juniora Srbije kreće na put ka raznim destinacijama u Evropi. Svi turniri se igraju od 1. - 3. februara. Selektor Ivana Obradović devojčice uzrasta do 14 godina vodi u Adapazar (Turska), a u grupi su još i reprezentacije Belgije, Latvije, Rusije, Italije, Slovenije, Švajcarske i domaćina Turske. Na pripremama su: Kristina Miletić, Jovana Vuković, Mia Mijatović, Natalija Popović i Tijana Spasojević, a na put će ići tri igračice. 

    Devojčice koje će se takmičiti u kategoriji do 16 godina igraju u Brestu (Francuska). Selektor Marko Đoković na raspolaganju ima Ivanu Jorović, Nikolinu Jović, Jelenu Lukić i Emiliju Dančetović. A protivnice su reprezentacije Bugarske, Hrvatske, Španije, Švedske, Ukrajine i domaćina Francuske.

    Selektor Aleksandar Jerinkić vodiće dečake do 14 godina u Budimpeštu, gde će se našim dečacima suprotstaviti selekcije Austrije, Bugarske, Češke, Danske, Velike Britanije i Hrvatske. Dečaci koji konkurišu za reprezentaciju su: Momir Kecmanović, Boris Butulija, Konstantin Kirovski i Aleksa Bućan.

    Nikola Vidović vodi dečake uzrasta do 16 godina u Minsk. Kandidati za dres s državnim grbom su: Stefan Milićević, Dušan Vukićević, Filip Grbić i Milan Drinić, a u Minsku će igraati još: Azerbejdžan, Belorusija, Estonija, Finska, Italija, Rusija i Slovenija.