Nina Stojanović: Srećna sam što nosim Fed kup dres Srbije

Datum objave: 16.04.2014. // Kategorija: Vesti

Nina_Stojanovic14

San svakog sportiste je da baveći se sportom koji je izabrao za životnu profesiju, jednog dana dođe u priliku da predstavlja svoju zemlju i nosi grb reprezentacije. Taj moment u karijeri pamte zauvek, a mnogima je doneo i potpuni preokret, dao im krila da polete ka visinama. Šansu da obuče nacionalni dres u najjačoj ženskoj teniskoj selekciji Srbije pre dva meseca dobila je i mlada Nina Stojanović, a upravo je taj moment u njenoj profi karijeri, koja je u povoju, značio veliki korak napred.

Rođena je 30.07.1996. godine u Beogradu. Tenis je počela da igra sa šest godina. Od 12 godine član je reprezentativnih selekcija Srbije. U sezoni 2011. osvojila je titulu državnog prvaka do 18 godina i iste godine počela je i takmičenje u svetskoj ITF konkurenciji . Najbolji rang na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji do 18 godina imala je pre godinu dana kada je stigla do 17. pozicije. U poslednjih pola godine Stojanovićeva se bazirala na profi turnire, ali krila dobija učešćem u Fed kup meču Kanada – Srbija februara 2014. u kome je odigrala dubl meč sa koleginicom Jovanom Jakšić i zabeležila pobedu u njenom debiju za nacionalni Fed kup tim.

Nina_Stojanovic13

Nina je ponovo, drugi put u 2014. u sastavu NIS Fed kup reprezentacije Srbije, ovaj put u meču protiv Rumunije, koji će Srbija igrati u Bukureštu 19. i 20. aprila 2014. i u kome će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi B.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove reprezentacije koja ima velike igračice, svetske zvezde belog sporta, moje koleginice čije mi znanje i svaki savet puno znači. Naša reprezentacija iza sebe ima velike pobede, bogatu istoriju, finale Svetke grupe A, odigrano pre samo godinu i po dana. Naš tim je ime, veliko ime u Fed kup takmičenju i svi mi mladi koji tek dolazimo i kojima je san da obuku nacionalni dres smo posebno motivisani kada nam se ukaže takva šansa u karijeri. Meni je učešće u Fed kup meču protiv Kanade, pre dva meseca, u dublu koji nije imao rezultatski značaj, ali koji smo Jovana i ja pobedile, značio novu energiju i podstrek za novu stranicu u mojoj karijeri. Otišla sam na moje turnire srećna i motivisana za pobede, uspela sam da odigram dva četvrtfinala singla i osvojim dubl na fjučersima u Egiptu. Srećna sam što sam ponovo pozvana u nacionalni tim, zahvaljujem se selektoru Vranešu na pozivu,  poštujem svaki trenutak proveden sa timom i koleginicama od kojih mogu mnogo da naučim” – kaže najmlađi član NIS Fed kup tima Srbije Nina Stojanović.

Nina_Stojanovic10

Kao i svi u srpskom Fed kup timu i Nina je svesna težine meča koji će se u vikendu koji dolazi igrati u Arenele tenis centru u Bukureštu.

“Biće to veoma težak i neizvesan meč u kome će sigurno nijanse odlučiti pobednika, a srce svih nas želi da to bude Srbija i verujemo da će to tako i biti. Ukoliko budem imala priliku da se ponovo nađem na terenu I borim za poen Srbije,  da ću dati sve od sebe za pobedu. Najmlađa sam u timu i biću mojim koleginicama velika podrška sa klupe, želim da već posle singlova Ana, Bojana i Jovana donesu trijumf i opstanak našeg tima u Svetskoj grupi, ja sam tu da vredno treniram i svaki trenutak proveden sa timom iskoristim da steknem novo iskustvo koje će mi mnogo značiti za dalju karijeru, ali I da igram svim mojim snagama ukoliko budem dobila priliku za izlazak na teren – ističe Stojanovićeva koja je od ponedeljka u Bukureštu I priprema se za meč sa Rumunkama.

“Atmosfera u timu je sjajna, vlada pozitivna energija, trenira se punom snagom, jednostavno želimo pobedu” – zaključila je 18 – godišnja Nina.

Nina_Stojanovic1