NIS Dejvis kup reprezentativci Srbije vredno treniraju u Bojsiju

Datum objave: 02.04.2013. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2013. GODINU: USA – SRBIJA (TACO BELL  ARENA, BOISE  05 – 07. APRIL 2013)

trening_NIS_dejvis_kup_tim_Srbije17

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije treći dan  boravi u gradu Bojsi, država Ajdaho (Amerika) gde vredno rade i pripremaju se za meč četvrtfinala Svetske grupe 2013. Koji će igrati protiv domaćina, selekcije SAD. Tim Srbije je kompletiran sinoć (nedelja veće 31.03.2013) kada su se ostatku tima pridružili Viktor Troicki i Nenad Zimonjić. U petak veće po lokalnom vremenu iz Beograda su doputovali selektor Bogdan Obradović, igrači – Ilija Bozoljac i Filip Krajinović i ostatak stučnog štaba, u subotu veće u Bojsi su stigli Novak Đoković, Dušan Vemić i Miljan Amanović.

Novak_trening_drugi_dan

Viktor_trening3

Danas (ponedeljak 01. April 2013) u kompletnom sastavu NIS Dejvis kup tim Srbije trenirao je punom parom u Taco Bell Areni. Pored teniskih treninga i kondicije naši reprezentativci su igrali i basket, stoni tenis i bilijar, koji su ima na raspolaganju u sklopu ambijenta koji im je na raspologanju u Taco Bell Areni. Domaćin se potrudio da srpski tim ima sjajne uslove za rad i boravak u Bojsiju.

trening_Novak_i_Viktor8

„Znamo da su Sjedinjene Američke Države kvalitetna reprezentacija, poštujemo ih i ne sumnjamo u njihov kvalitet. Ipak, smatram da smo u prednosti prvenstveno zbog iskustva jer smo 2010. osvojili ovo takmičenje što je tada dalo veliku radost i donelo novu dimenziju našim karijerama. Kao i uvek u našem timu atmosfera je fantastična, timski duh je na nivou i nadam se da će nas nositi do pobede. Mnogo je lakše pružiti maksimum u takvim uslovima. Znamo šta nas čeka, svesni smo da 830 metara nadmorske visine može mnogo da utiče na razvoj situacije na terenu, zapravo, utiče na kontrolu loptice koja mnogo brže i nekontrolisanije prolazi kroz vazduh i samim tim je jako bitno održavati koncentaraciju od prvog do poslednjeg poena. Stigli smo i nešto ranije na pripreme u odnosu na prethodne duele. Dobro je što ćemo provesti malo više vremena zajedno, nego u nekim od ranijih susreta. To nam daje priliku da izgradimo pravu atmosferu i energiju koja će nas voditi do trijumfa“ - zaključuje najbolji teniser sveta Novak Đoković.

u_Boise_doputovali_Troicki_i_Zimonjic

Pobednik je prva ekipa koja zabeleži tri pobede, igraju se dva singla u petak, dubl u subotu i potom u nedelju opet pojedinačni mečevi. Bolji ide u polufinale na susret sa Kanadom ili Italijom.

ilija_i_filip3

Viktor_trening2

Zimonjic19