NIS Fed kup tim Srbije 2018. kreće iz Estonije

Datum objave: 04.12.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
FED KUP  I GRUPA EVRO-AFRIČKE ZONE ZA 2018. ( OD 07. DO 10. FEBRUARA 2010, Talin, Estonija)
 
Kao i u godini koja je na izmaku, tako i naredne takmičarski put NIS Fed kup tima Srbije startovaće u Estoniji. Najbolji ženski tim naše zemlje nalazi se u grupi I Evro-afričke zone, a prvo kolo za ovu grupu za 2018. biće održano u Talinu od 7. do 10. februara. 
 
U Talinu će učestvovati 14 ekipa (Austrija, Gruzija, Poljska, Srbija, Švedska, Bugarska, Velika Britanija, Portugalija, Turska, Hrvatska, Mađarska, Estonija, Letonija, Slovenija) podeljenih u četiri grupe u okviru kojih će se igrati po round robin sistemu (svako sa svakim). Pobednici grupa boriće se u mini plej ofu iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2019. godinu. Baraž je na programu 21. i 22. aprila 2018. godine.
Pobednik grupe A u mini plej ofu boriće se sa pobednikom grupe D, dok će se pobednik grupe B boriti sa pobednikom grupe C.
 
Podestimo, NIS Fed kup reprezentacija Srbije prvo kolo I grupe Evro-afričke zone za 2017. odigrala je u Estoniji i zabeležila tri pobede koje su obezbedile baraž u aprilu u kome je naš tim ugostio selekciju Australije u Zrenjaninu. Australijanke su bile bolje i pobedom 4:0 obezbedile plasman u Svetsku grupu B.