NIS Fed kup tim Srbije započeo pripreme u Montrealu

Datum objave: 06.02.2014. // Kategorija: Vesti

fed_kup_tim_Srbije_Montreal1

NIS Fed kup tim Srbije prvi trening u Complexe Sportif Claude Robillard - Montreal, gde će biti održan meč prvog kola Svetske grupe II Fed kup takmicenja (08. i 09. febuara 2014) u kome naše devojke gostuju timu Kanade, odradio je u utorak 04.02.2014, a istog dana srpski tim je kompletiran dolaskom prvog reketa reprezentacije Vesne Dolonc.

fed_kup_tim_Srbije_Montreal8

Jedan deo tima Srbije je u Montreal stigao u nedelju uveče (igračice Jovana Jakšić i Nina Stojanović), u ponedeljak veče timu se priključila Aleksandra Krunić, dan kasnije i Dolonc koja je stigla iz Moskve, a zbog vremenskih ne prilika njen let je pomeren za utorak.

U hali Complexe Sportif Claude Robillard će se narednog vikenda igrati meč za plasman u plej of za popunu Svetske grupe A, poražena ekipa iz ovog meča boriće se za opstanak u Svetskoj grupi B. 

fed_kup_tim_Srbije_Montreal12

Pre-draw konferencija selekcije Srbije održana je u sredu u press centru Complexe Sportif Claude Robillard - Montreal, domaće medije zanimalo je gde mladi tim gostujućeg tima vidi svoju šansu u meču protiv Kanade koja se smatra za favorita ovog susreta.

"Daćemo sve od sebe, pripremićemo se maksimalno dobro. Kanadu predvodi Evgeni Bušard, koja posle Australijan opena i načinjenog rezultata puna samopouzdanja, ali i mi imamo šansu za dobar rezultat. Srećan sam što smo se svi napokon okupili. Atmosfera je dobra, uslovi za igru su korektni, iako postoje mali problemi sa terenom, ali siguran sam da će biti otklonjeni, a u svakom slučaju isto je za nas i za kanadski tim" – rekao je selektor NIS Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš.

fed_kup_tim_Srbije_Montreal4

Selektor je dodao da se ekipa prilagodila terenu u Kanadi uz napomenu da je srećan što predvodi "mlad i pespektivan tim".

"Iskoristli smo tri dana da se dobro pripremimo na podlogu, kao što ćemo i narednim danima to činiti. Očekujem da ćemo biti spremni za duel u popunosti", istakao je
Vraneš.

Teniserka Aleksandra Krunić rekla je da je spremna za duel sa Kanadom i da je sigurna da će ekipa pružiti sve da izbori plasman u plej-of. 

"Pripreme, kao i uvek teku dobro, svi treniramo i svi smo zdravi. Oni jesu favoriti, pre svega zbog Bušard, ali daćemo sve od sebe, i nećemo dozvoliti da nam Bušard zamagli oči rezultatom na Australijan openu", navela je
Krunićeva.