NIS reprezentacija Srbije (juniorke) – Ekipni šampioni Evrope 2014. u Beogradu pred sedmom silom

Datum objave: 08.08.2014. // Kategorija: Vesti

Zlato za Srbiju od zlatnih devojaka!

zlatni_tim2

Nasmejane i srećne! Zlato na grudima zlatnih devojaka koje su se izborile da se na pobedničkom postolji vijori zastava naše zemlje I svira srpska himna!

U hotelu Crowne Plaza u Beogradu naše zlatne devojke prenele su utiske i pričale o tome kakav je bio put do ekipnog zlata Starog kontinenta.
Selekcija Srbije u sastavu: Ivana Jorović (1. na ITF listi do 18 godina), Nina Stojanović (232. na ITF, najbolji rang 17. mesto) i Jelena Lukić (šampionka Srbije u konkurenciji do 18), a predvođene saveznim trenerom Ivanom Đurđevićem na finalnom turniru koji je održan u francuskom gradu Granvilu u borbi za zlato savladale su ekipu Rumunije 2:0 (Ivana Jorović – Ioana Loredama Rosca 6:2, 3:6, 6:3, Nina Stojanović – Ioana Ducu 4:6, 7:6(2), 6:1 i time osvojile zlato za Srbiju.

Na putu do evropskog zlata Srbija je najpre osvojila kvalifikacioni turnir u Aradu gde su u finalu savladale ekipu Rumunije, i plasirale se na završni turnir u Granvilu gde su naše zlatne devojke u prvom kolu salvadale ekipu Italije 2:1, u polufinalu su nadigrale selekciju Mađarske 3:0, a u borbi za zlato ponovo je pao stari rival – Rumunija

zlatni_tim1

Devojke su postigle sjajan rezultat i postale prvakinje Evrope do 18 godina. Ovo je drugi put u našoj istoriji da je titula šampiona Starog kontinenta završila u rukama Srba, prvi put dečaci do 18 godina, predvođeni Novakom Đokovićem i Viktorom Troickim postali su šampioni. Inače, Ivani Jorović je ovo druga titula, jer je ona sa reprezentacijom do 14 godina bila svetski prvak. One su sjajne teniserke, pred njima je svetla budućnost i sigurno je da one predstavljaju okosnicu FED kup tima Srbije u budućnosti” - rekao je na konferenciji za medije generalni direktor TSS Dušan Orlandić.

Trener zlatnog tima Ivan Đurđević nije krio ogromnu sreću I zadovoljstvo učinkom njegovih izabranica.

Hvala TS Srbije na ukazanom poverenju da vodim devojke. One su na svakom meču ostavile srce na terenu, dizale su formu sve vreme i na kraju ostvarile veliki uspeh. Ivana je sjajna, prva je juniorka sveta i za nekoliko dana je čeka odlazak na Olimpijske igre mladih u Nanjingu, osvajala je profi turnire do sada I bila među 500 na WTA listi. Nina je počela da igra u seniorskoj konkurenciji, već se oprostila od juniorskog tenisa, osvojila je već jedan fjučers i pred njom je takođe sjajna budućnost. Jelena je imala jednu povredu i polako se vraća na teren. Sve one imaju ogroman potencijal i nadam se da će pronaći sponzore koji će im pomoći da ostvare svoje snove. One postaju okosnica za jak FED kup tim u seniorskoj konkurenciji”.

zlatni_tim3

 Prva juniorka sveta pobedila je sve singl i dubl mečeve na putu do zlata.

 “Hvala TSS na podršci, titula je najbolji pokazatelj da radimo u pravom smeru. Od početka smo bile složne, verovale smo u sebe i nadam se da ćemo jednoga dana ovaj niz nastaviti i u FED kupu. Ja za nekoliko dana idem u Nanjing, a posle toga ćemo se koncentrisati na seniorski konkurenciju, igraću čelindžere, nadam se vajld kartama za neke VTA turnire i cilj mi je da do kraja godine uđem u 200 najboljih na svetu. Neću igrati juniorski Ju-Es open” - rekla je Ivana Jorović.

zlatni_tim5

Osvajanje Evropskog prvenstva je sjajno iskustvo i drago mi je što sam u mojoj poslednjoj godini igranja za juniorsku selekciju uspela da osvojim pehar. Do sada smo uvek stizale do polufinala, a sada smo otišle korak dalje. Tokom celog puta smo bile složne, želim da se zahvalim treneru na dobrim savetima i pomoći da napredujemo. Hvala i Ivani, odigrale smo dobro u dublu. Do kraja sezone igraću samo seniorske turnire, ali ništa nije organizovano, ovo je samo okvirni plan. Ne znam gde ću da putujem na prvi turnir” rekla je Nina Stojanović.

zlatni_tim6

Čast mi je što sam igrala za svoju zemlju. Dale smo sve od sebe i pokazale da imamo kvalitet. Nadam se da ću uspeti da do kraja sezone odigram nekoliko fjučersa i da se polako probijam na VTA listi” - rekla je Jelena Lukić.