NOVAK ĐOKOVIĆ URUČIO PEHARE NAJBOLJIM TAKMIČARIMA TENISKOG SAVEZA BEOGRADA ZA 2021. GODINU

Datum objave: 17.12.2021. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Beograda danas je svečano  proglasio  najbolje takmičare u sezoni 2021, a pehare i priznanja mladim teniskim laureatima podelio je najbolji teniser planete koji sedmi put u karijeri sezonu završava na prvom mestu svetske rang liste, zlatni reket svetske istorije tenisa, vlasnik 20 gren slem titula Novak Đoković.  
 
Dodeli pehara koja je održana u Teniskom centru Novak na Dorćolu prisustvala su samo nagrađena deca, bez šireg auditorijuma zbog epidemioloških mera usled pandemije izazvane virusom korona.
 
Nagrade TSB naš i svetski teniski as Đoković je podelio najboljim učesnicima sa Masters turnira (prva tri mesta) do  12, 14, 16 i 18 godina, prvima sa rang liste 12, 14, 16 i 18 godina. Predsednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković uručio je Novaku ikonu Belog Anđela za sve što je učinio u teniskom sportu, sportu uopšte, za sva dostignuća i plemenitost koju svakodnevno čini širom planete, što je jedinstven i unikatan heroj Srbije, sporta i ljudi širom meridijana.
 
"Čestitam svim dobitnicima nagrada i pobednicima turnira u različitim uzrasnim kategorijama. Zaista smo svi ponosni na vas, na vašu posvećenost i treninge, volju i rad, na sve što ste uradili da biste došli do ovoga danas. Siguran sam da je ovo samo jedan stepenik za sve vas ka ostvarenjima snova, a po meni, ono što je najbitnije je da nastavite sebe da podsećate zašto ste želeli da se bavite tenisom, posebno u vašem uzrastu gde verujem većina vas stremi ka tome da se ostvarite kao veliki igrači. Pretpostavljam da ste, ako ne svi onda velika većina vas, odlučila da igra tenis zato što ga volite, zato što vam čini zadovoljstvo, zato što ste stekli prijateljstva koja ćete sa sobom nositi čitavog života. Sve ostalo će da se poklopi. Znate koji su vaši talenti, vaši treneri će zajedno sa vama da se postaraju da se vaše veštine pretvore u sposobnosti i mogućnosti, i u alat koji će vam pomoći da dosegnete najveće visine. Čestitam vam i samo napred, osmeh na lice, verujte u svoje snove i sve je moguće” - rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković. 
 
Teniski savez Beograda je skup beogradskih klubova nastao 1978. godine. Osnovni ciljevi TSB-a su: popularizacija tenisa na teritoriji Beograda, omasovljenje teniskog sporta,  organizacija domaćih i međunarodnih turnira.
 
U Beogadu imamo 45 registrovanih klubova, odigrano je do Mastersa 252 turnira plus 8 mastersa, ukupno 4477 takmičara. Pokrovitelj svih takmičenja Teniskog saveza Beograda bez čije pomoći ne bi bilp moguće organizovati sva takmičenja je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.
 
 
 
Prva tri mesta sa Mastersa i prvi sa rang liste za 2021. godinu:
 
 
 
Masters do 12 god. devojčice
 
1.     Čolović Anastasija, Novak
 
2.     Stevanović Dragica, Topaco
 
3.     Marković Mina, Partizan
 
 
 
Masters do 12 god. dečaci
 
1.     Pantić Crnčević Vuk, Obradović
 
2.     Krivokapić Krsto, Trik
 
3.     Šapić Đorđe, Fair Play
 
 
 
Masters do 14 god. devojčice
 
1.     Džimović Stela, Winner
 
2.     Miljković Emilija, Topaco
 
3.     Đuričković Gaja, Winner
 
 
 
Masters do 14 god. dečaci
 
1.     Šavija Marko, Crvena Zvezda
 
2.     Pepić Tarik, Haron
 
3.     Albijanić Strahinja, Dril
 
 
 
Masters do 16 god. devojčice
 
1.     Štula Saša Sakura, Stari Košutnjak
 
2.     Đukić Darija, Winner
 
3.     Janošević Nevena, Otk Beograd
 
 
 
Masters do 16 god. dečaci
 
1.     Ćertić Petar, Match Point
 
2.     Knežević David, Set Net
 
3.     Stokanović Nemanja, Crvena Zvezda
 
 
 
Masters do 18 god. devojčice
 
1.     Štula Saša Sakura, Košutnjak
 
2.     Kovačević Anamarija, Winner
 
3.     Rafailović Iva, Otk Beograd
 
 
 
Masters do 18 god. dečaci
 
1.     Ćertić Petar, Match Point
 
Huđec Aleksandar, Agrimes
Stojović Viktor, Partizan
 
 
Prvi sa rang lista TSB za 2021 godinu.
 
 
 
Do 12 god.
 
Čolović Anastasija, Novak
 
Perić Igor, Tipsarević
 
 
 
Do 14 god.
 
Vlajić Teodora, Topaco
 
Janković Dimitrije, Haron
 
 
 
Do 16 god.
 
Štula Saša Sakura, Košutnjak
 
Ćertić Petar, Match Point
 
 
 
Do 18 god.
 
Kovačević Anamarija, Winner
 
Stojović Viktor, Partizan
 
 
 
Plakete
 
Ognjen Milić – za izuzetne rezultate na međunarodnoj sceni I prvo mesto na Tennis Europe listi do 14 godina
 
Viktor Bubanj – predsednik takmičarske komisije TSB za izuzetan doprinos u razvoju tenisa u Beogradu. U 2021 godini uveo novi sistem takmičenja prvo se zvao Švajcarac, a od zimske sezone Serbian gran pri
 
Stefan Čukić – član takmičarske komisije TSB i TSS za izuzetan doprinos u razvoju tenisa u Beogradu. Spona između takmičarske komisije TSS i takmičarske komisije TSB već nekoliko godina doprinosi da sve bude po pravilniku, a u 2021 godini je doprineo da u Beogradu imamo rekreativnu ligu.
 
Vuk Nikolić – predsednik sudijske organizacije za izuzetan doprinos u razvoju tenisa u Beograd. Vuk stalno pospešuje organizaciju takmičenja u Beogradu, dezignira sudije na turnirima kako na nivou mlađih uzrasta tako i profesionalnih turnira. Kao kruna na kraj 2021. godine je i ITF zlatni bedž za supervizora što ga svrstava u svetski vrh.
 
TK Classics – pehar za I mesto Beogradska liga klubova 35+.