NOVAK ĐOKOVIĆ ZBOG POVREDE LAKTA ODLUČIO DA PROPUSTI TURNIRE DO KRAJA SEZONE

Datum objave: 26.07.2017. // Kategorija: Domaća scena
Naš teniser Novak Đoković zbog povrede lakta desne ruke moraće da propusti turnire do kraja ove sezone. Ovu informaciju Novak je saopštio na konferenciji za medije u Beogradu, kada je objasnio da je prinuđen da preskoči sva naredna takmičenja u 2017, uključujući i US open, azijsku turneju, završnicu sezone u dvorani, kao i mečeve u Dejvis kupu. Cilj je da se na teren vrati početkom sledeće godine, potpuno oporavljen i spreman za maksimalne napore.
- Svi lekari kod kojih sam bio, a obišao sam specijaliste širom sveta i u Srbiji, složili su se da je ova povreda takva da zahteva mirovanje. Pauza je morala da se desi. Uradiću sve što je potrebno da se oporavim. Iskoristiću naredni period da ojačam telo, kao i da unapredim određene teniske elemente na kojima nisam mogao da radim proteklih godina, zbog zgusnutog i zahtevnog rasporeda. Pet meseci možda sa ove distance izgleda mnogo, ali će mi, siguran sam, na kraju brzo proći jer želim toliko toga da uradim. Čeka nas važan trenutak, postaćemo ponovo roditelji, spremamo se svi za novog člana porodice i to su stvari koje me ispunjavaju ogromnom srećom i zadovoljstvom. Siguran sam da ću biti spreman za početak nove sezone.
Povratak je najavljen za turnire uoči Australijan opena, na samom startu 2018.
- Najbitnije mi je da se oporavim, da što duže mogu da igram i takmičim se u sportu koji mi je toliko dao i koji toliko volim. Naravno da želim da se vratim u pobedničku formu, želim opet da pobeđujem, osvajam turnire. Ali, sada nije vreme da o tome govorim. U ovom trenutku mi je fokus na oporavku.
Novak je u proteklom periodu imao više pregleda, analiza i razgovora sa uglednim lekarima, i svi su rekli da je pauza neophodna.
- Lakat je povređen od preteranog opterećenja, i to mi stvara konstantne probleme pri servisu, a sada i forhendu. Na žalost, ovakve povrede se često sreću u profesionalnom sportu i ja sam jako ponosan na činjenicu da sam sve ove godine svoje telo maksimalno čuvao od ozbiljnih povreda. Mislim da nisam propustio ni jedan veliki turnir više od 10 godina iako sam svih tih godina ulazio u završnice i igrao na jako visokom nivou. I takvom nizu dođe kraj, i moje telo ima svoje limite i ja to moram da poštujem i budem zahvalan na svemu što sam do sada postigao. I na početku karijere sam se suočavao sa zdravstvenim izazovima i uz dosta strpljenja i posvećenosti sam našao rešenje. Tako pristupam i ovoj situaciji i čvrsto verujem sa ću iz nje izaći jači.
Novak Đoković će nastaviti saradnju sa sadašnjim stručnim štabom i Andreom Agasijem, kao glavnim trenerom. 
- Sa Agasijem sam redovno u kontaktu, bio je uz mene na pregledima u Torontu i pomogao mi da nadjem doktore specijalizovane za moj problem. Za ovo kratko vreme smo uspeli jako dobro da se upoznamo i dosta dobro se razumemo. Podržava me u odluci da napravim  pauzu, a on ostaje moj glavni trener. Pomoći će mi da se posle oporavka što brže vratim u ritam - zaključuje Đoković.