Novak igra, Vikor otvara meč

Datum objave: 07.07.2011. // Kategorija: Vesti

Poslednjeg dana, u nedelju, mečevi će početi u 13 časova, a trebalo bi da igraju Rideršted – Đoković i Troicki – Elesković. Od razvoja situacije u prethodna dva dana zavisiće i naša, ali i Švedska postava. Ukoliko sve bude odlučeno i Srbija povede sa 3:0, onda je jasno da će Obradović malo promešati karte i, najverovatnije, poštedeti Novaka napora i nastupa.

Kapiteni imaju pravo promene igrača u dublu jedan sat pre početka meča u subotu a trećeg dana mogu da promene igrače koji taj dan prvi meč jedan sat pre početka, a igrače za drugi meč 10 minuta po završtku prethodnog singla.Takodje je u upotrebi i novo pravilo da ako je meč rešen tećeg dana posle prvog singla (3:1) za neku reprezentaciju i taj se meč igrao u najmanje 4 seta kapiteni mogu da se dogovore da se poslednji,peti,meč ne igra.
U izjavama neposredno po okončanju žreba selektor i igrači su bili jedinstveni u oceni da su ovaj susret shvatili krajnje ozbiljno i odgovorno.

Bogdan Obradović:

"Žreb, generalno, nema uticaja na naše igrače.Dovoljno su iskusni u Dejvis kupu da mogu da podnesu pritisak ako igraju prvi meč pa prema tome je svejedno ko prvi nastupa.Novak će danas posle podne i sutra ujutru da trenira i očekujem da će biti spreman za nastup. Još jednom se zahvaljujem srpskoj zajednici u Halmstadu na toplom dočeku i pažnji kojom okružuju naš tim".

zreb_za_sajt3

Novak Đoković:

“ Moj uspon, koji je dostigao vrhunac u ovoj sezoni, počeo pobedom u Dejvis kupu prošlog decembra. Ta pobeda mi je dala puno samopouzdanja za ono što sam uradio u ovoj godini, što je dostiglo vrhunac sa Vimbldonom i prvim mestom na ATP listi. Što se tiće nastupa u Švedskoj nisam imao nikakvu dilemu oko dolaska. Danas ću probati podlogu i verujem da, bez obzira što je u pitanju velika promena kada se sa otvorenih terena uđe ponovo u halu, neće biti previše problema da se adaptiram”.

Na pitanje o sutrašnjem potivniku Eleskoviću odgovorio je da se sa njim sastao u juniorskoj konkurenciji (kao i Viktor) ali da ga od tada nije video.


“ Što se tiče neigranja Soderlinga taj problem nije naš. Mi smo fokusirani da što bolje odigramo ovaj meč bez obzira na protivnika jer se samo tako brani vredan trofej koji smo osvojili. Mislim da nešto mora da se menja u načinu igranja u Dejvis kupu. Kalendar je veoma zgusnut i otuda teniseri imaju dilemu da li da nastupaju za reprezentaciju svoje zemlje ili da se odmaraju i oporave. Moje lično mišljenje je da ciklus Dejvis kupa treba da se promeni u dvogodišnji i da o tome mora uskoro da se razgovara.

 

zreb_za_sajt2


Viktor Troicki:

“ Sretan sam što sam ponovo s ljudima s kojima sam osvojio Dejvisov pehar. Decembarski trijumf i osvajanje “salatare” bio je jedan od najznačajnijih dana karijere. Smatram da imamo kvalitet da osvojimo trofej još koji put u godinama koje dolaze, a ovo je jedna od prilika. Protivnike znam, ali ih odavno nisam gledao. Da, mi jesmo favoriti, ali ovaj meč moramo odigrati maksimalno ozbiljno jer su u ovom takmičenju iznenađenja česta".

 

 

 

 

 

 

Janko Tipsarević:

“ Spreman sam potpuno nakon povrede koju sam zadobio u Londonu. Bio sam u Beogradu, dobro se odmorio. Prošli vikend sam igrao u Nemačkoj ligu i sve je prošlo bez ikakvih problema. Verujem u pobedu Srbije u ovom susretu i spreman sam da dam svoj puni doprinos našoj pobedi ukoliko mi selektor pruži šansu".

Nenad Zimonjić:

“ Ako se osvrnem na svoje početke u Dejvis kupu i onom što se dogodilo krajem prošle godine kada je Srbija osvojila trofej, rekao bih da je to ostvarenje mojih velikih snova i veoma mi je drago što sam bio deo tog projekta. Moram da istaknem da je za Srbiju i srpski tenis od ogromnog značaja podvig Novaka Đokovića – osvajanje Vimbldona i prvo mesto na ATP listi".

Simpatičan je bio Emir Elesković, reprezentativac Švedske koji se nije žalio na svoju zlu kob da igra prvog dana s najboljim teniserom planete. Čak je smogao snage i da se našali:

“ Ja sam jedan od retkih koji s Novakom imam pozitivan skor u međusobnim duelima. Pobedio sam ga u jedinom dosadašnjem suretu i to kada smo imali 12 godina! Šalu na stranu, ja u tom meču nemam šta da izgubim, a mnogo mogu da dobijem. Stoga u ovaj duel ulazim bez opterećenja” - rekao je Elesković

Meč se igra na tvrdoj podlozi "Latex-ite, Indoor", a zvanične lopte ovog Dejvis kup meča su "Head ATP".