Novakova zlatna devetka u Melburnu

Datum objave: 21.02.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
On je naš, on je svetski, on je teniski kralj jedinstvene priče koja menja istoriju ovog sporta iz dana u dan. On je naš čovek od čelika, ponos i radost, inspiracija za bitke koje život režira na svim poljima. 
Novak Đoković 21. 02.2021. osvojio je devetu gren slem titulu u Melburnu i 18. gren slem titulu u karijeri. Drugi put u karijeri u Rod Lejver Areni vezao je tri trofeja u nizu. U finalu Otvorenog prvenstva Australije 2021. Dejvis kup reprezentativac naše zemlje pružio je briljantnu partiju u kojoj je pobedio Rusa Danila Medvedeva 7:5, 6:2, 6:2. Meč je trajao jedan sat i 53 minuta igre. 
Novak je na briljantan način započeo sezonu 2021. Nakon čarolije u Melburnu sledi 8. mart kada će uzeti 311. nedelju na čelu ATP liste i oboriti rekord Rodžera Federera. Slede novi izazovi, od Masters turnira gde takođe drži svetski rekord (36 trofeja), preko gren slem takmičenja do Olimpijskim igara koje će biti održane u Tokiju i gde će jurišati na zlato za Srbiju. 
Nakon pobede u Rod Lejver Areni, tokom svečane ceremonije uručenja pehara, Đoković se zahvalio svojoj porodici, timu, svim ljudima koji su uz njega, kao i organizatoru koji je uložio veliki napor da se ovo takmičenje održi. Istakao je da je njegov protivnik u finalu divan sportista i momak, da je jedan od najtežih protivnika na terenu, da je pitanje vremena kada će osvojiti gren slem, što potvrđuje i činjenica da je Danil nanizao 20 pobeda bez poraza ove godine, sve do finala Australian Opena. 
„Puno pozitivnih stvari nosim sa ovog turnira. Samo finale obeležio je težak prvi set, uspeo  sam da pronađem prave poteze u pravom trenutku, dobro da serviram. Na početku svakog seta svako od nas je mogao da se odlepi, definitivno u finalu sam odigrao nabolji meč na ovom turniru. Moraš da se adaptiraš na protivnika, imao sam sreću da u svojoj igri imam razne opcije i različite stilove igre i to je večeras došlo do izražaja. Dva i po dana spremao sam se za ovaj meč, analizirao njegovu igru, pričao sa trenerom šta i kako. Danil je igrač koji voli da igra u ritmu, ima strašan servis, ključ je bio taj moj ritern, uspeo sam da čitam njegov servis, nisam ništa forsirao, pravio sam varijacije u igri i znao sam da imam igru za trijumf“ – zaključio je Novak Đoković aposlutni vladar Otvorenog prvenstva Australije i svetske teniske scene.