Novi trijumf Nikole Milojevića

Datum objave: 04.10.2010. // Kategorija: Vesti


Mladi srpski as Nikola Milojević koji nas već tri godine oduševljava sjajnim partijama, trofejima i zlatom koje je iskovao na evropskoj i svetskoj sceni, nastavlja svoj šampionski let!
Na ITF turniru (konkurencija do 18 godina, II kategorija) u Pekingu 15-godišnji Milojević poneo je naziv šampiona što mu je donelo ulazak u prvih sto tenisera sveta na ITF listi juniora.
 U finalu Pekinga Nikola je snage odmerio sa Tajlanđaninom Wishaya Trongcharoenchaikul  koji je pri vođstvu našeg mladog asa 6:1, 3:0 predao meč.

U sezoni 2010. Nikola je zabeležio dva polufinala ITF turnira u konkurenciji do 18 godina – Eden i Oslo, četiri finala – Mostar, Moskva, Talin i Hužou. Prvi ITF trofej osvojio je u St. Petersburgu (kategorija 4) 28. juna 2010. dok je trofej druge kategorije osvojio pre dva dana u Pekingu. U poslednje tri nedelje Milojević je na azijskoj turneji odigrao isto toliko turnira, gde je zabeležio četvrtfinale u Seulu, finale u Hužou i uzeo trofej u Pekingu. Ovi rezultati 15- godišnjem Nikoli će doneti skok sa 200. pozicije na 80. mesto ITF liste. 
 

Pre godinu dana Nikola Milojević  postao je šampion Evrope u konkurenciji do 14 godina za sezonu 2009. Na briljantan način započeo je i sezonu 2010. i time nastavio da korača zlatnim stazama, najavivši dolazak još jednog teniskog čuda od deteta iz Srbije, deteta čije ime krasi i trofej na kome su imena današnjih velikih planetarnih zvezda Španca Rafaela Nadala, Francuza Rišara Gaskea i drugih – trofej iz Tarba nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14 godina.
Nikola je i odličan učenik Prve godine Prve sportske košarkaške gimnazije – Koledž Beograd. 

Sezona 2009:
Osvajač zlatne medalje na Pojedinačnom Evropskom prvenstvu 2009. i nezvanični svetski šampion u konkurenciji do 14 godina. Nikola je 26. januara 2009.  poneo titulu najboljeg u Tarbu – na nezvaničnom prvenstvu sveta u konkurenciji do 14 godina. Sezonu 2009. započeo je osvajanjem titule državnog prvaka na dvorankom prvenstvu održanom u Novom Sadu, nastavio a titulom u Boltonu – prva kategorija u konkurenciji do 14, a zatim je na  listu trijumfa dodao i pobedu u Tarbu na najprestižnijem turniru na svetu za konkurenciju do 14 godina.

Usledila su titule u Maji (Portugalija) i Livornu (Italija). Nikola je u svom uzrastu – konkurencija do 14 godina ostao ne poražen kako na domaćoj, tako i svetskoj sceni.

Zlatni niz Nikola je nastavio 26. jula 2009. na Pojedinačnom prvenstvu Evrope koje je održano u češkom gradu Pilzen gde je osvojio zlato za Srbiju.

Sa takmičenjem na ITF turnirima u konkurenciji do 18 godina krenuo je ne napunivši 14 leta i odmah je zabeležio pobede. Na samom početku stigao je do nekoliko četvrtfinala, a na samom kraju takmičarske 2009. igrao je prvo polufinale – Rijad.


Rođen je 19.06.1995. godine u Beogradu. Član je TK Olimp. Igra desnom rukom, dvoručni bekhend. Idol mu je Federer.
 

U 2008. Nikola je briljirao na evropskoj sceni u konkurenciji do 14 godina gde na ETA listi zauzima 1. mesto. Osvojio je četiri turnira:
Jug Open – Skoplje, Bankia Water Cup – Sofia, Bankia Cup – Sofia, Pecs Junior Tennis Cup, igrao je finale u Prevezi i na Junior Kremlin Cup-u u Moskvi, kao i polufinala: Akademik Cup – Košice, Mladost Grill Open – Zagreb, Eddie Herr – Florida. 

Najvažniji rezultati u 2007. u konkurenciji do 12 godina: pobednik zimskog državnog prvenstva, pobednik OP Srbije I kategorije, pobednik letnjeg državnog prvenstva, u kategoriji do 14: četvrfinale Novi Sad Kup Srbije,  polufinale Niš Tošin memorijal, finalista Prokuplje Open, pobednik OP Pančevo Turniri Tennis Europa do 14 -četvrtfinale Skoplje.
Na kraju takmičarske 2007. nalazio se na 73. mestu u Evropi  do 14 godina, kao i na trećem mestu rang liste u Srbiji u konkurenciji do 14 godina.