Objavljen raspored za Dejvis kup mečeve Svetske grupe 2022. - Srbija prvi meč sa Špancima

Datum objave: 12.05.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Grupna faza finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. na programu je od 14. do 18. septembra 2022. u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija), dok će se u Malagi od 21. do 27. novembra 2022. održati nokaut faza koja će na kraju iznedriti šampiona Dejvis kup takmičenja za ovu godinu.  
Dejvis kup selekcija Srbije nalazi se u Grupi B čiji je domaćin Valensija (Španija). Zajedno sa našom reprezentacijom u okviru Grupe B za plasman u finalnu nedelju u Malagi boriće se timovi: Španije, Kanade i Južne Koreje.
Objavljen je raspored mečeva u gradovima domaćinima grupne faze. Za nas svakako najvažnija je satnica u Valensiji gde će reprezentacija Srbije prvi meč odigrati protiv ekipe Španije  14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu  (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. 
 
Grupa A (Bolonja): Hrvatska, Italija, Argentina, Švedska
Grupa B (Valensija): Španija, Kanada, Srbija, Južna Koreja
Grupa C (Hamburg): Francuska, Nemačka, Belgija, Australija
Grupa D (Glazgov): USA, Velika Britanija, Kazahstan, Holandija 
 
Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu (koja je takođe održana danas) izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja. 
Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C. 
 
Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.