ODRŽAN ŽREB U KOMBANK ARENI ZA MEČ SRBIJA -. ČEŠKA, FINALE SVETSKE GRUPE 2013.

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

OFFICIAL_DRAW_01

Najbolji  teniser Srbije Novak Đoković rekao je nakon žreba za finali duel Svetske grupe Dejvis kupa 2013. da se nada da će doneti Srbiji prvi bod u finalu Dejvis kupa u duelu sa Radekom Štepanekom.

"Pobeda je pobeda... dobro je došla, nije bitno u koliko setova. Nadam se da mogu da dovedem Srbiju do prvog boda, znači mnogo kada povedete, jer tako smanjite pritisak sa drugog igrača", rekao je Đoković novinarima u Beogradskoj areni.

OFFICIAL_DRAW_11

Srbija i Češka će se od 15. do 17. novembra u Areni sastati u finalu Dejvis kupa.

Đoković je rekao da ekipa "veruje" da Dušan Lajović uz podršku publike i celokupnog Dejvis kup tima Srbije može da dođe do pobede.

"Jeste da smo izuzetno oslabljeni neigranjem Tipsarevića i Troickog, ali u ekipi imamo Dušana Lajovića, veoma mladog i talentovanog igrača. Njega će 20.000 ljudi podržavati i normalno je nadati se pobedi. On nema pritisak da pobedi, već samo da pruži sve od sebe", rekao je Đoković.

OFFICIAL_DRAW_13

Dušan Lajović je rekao da se pripremao za ovu situaciju, kao i da se nada da će biti u stanju da Srbiji donese pobedu u okršaju sa Češkom.

"Uz podršku ekipe i toliko ljudi, verujem da mogu da dodjem do pobede. Nadam se da ću izvući najbolje iz sebe, odlično se osećam i verujem da će me današnji trening sa Đokovićem pripremiti za mečeve", rekao je Lajović.

Ovaj 23-godissnji srpski teniser trenutno na ATP rang listi zauzima 117. mesto, a će u petak po završetku meča između Štepaneka i Đokovića izaći na megdan Tomašu Berdihu.

OFFICIAL_DRAW_22

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da ekipa veruje da će Lajović napraviti iznenađenje i doneti Srbiji bod u finalnom duelu.

"Verujemo u Ducu (Lajovića), verujemo da je sposoban da napravi iznenađenje. Ovo je njegova šansa da napravi veliki uspeh i pomak u karijeri. Jedinstveni smo i verujemo jedni u druge", kazao je Obradović.

Nenad Zimonjić će u subotu zaigrati u dublu sa Ilijom Bozoljcem, a tom prilikom postaće najstariji učesnik u finalima Dejvis kupa.

Zimonjić je rekao da niko u ekipi nije očekivao odsustvo Tipsarevića i Viktora Troickog, ali da uprkos tome, veruje da možemo da dođemo po pobede.

"Ovo je situacija u kojoj nismo bili ranije, s vremena na vreme je neko odsustvovao, ali nismo bili bez dvojice, tako bitne dvojice igrača. Mi jesmo dvaputa izgubili od Štepaneka i Berdiha, ali u oba meča nismo igrali na nivou na kom smo mogli...svaki meč je novi, tako da verujem u pobedu", rekao je Zimonjić.