Održana pre-draw konferencija NIS Dejvis kup reprezentacije Srbije uoči meča sa Belgijom

Datum objave: 29.01.2013. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE ZA 2013. GODINU: BELGIJA – SRBIJA (SPIROUDOME ARENA, CHARLEROI 01 – 03. FEBRUAR 2013)

PRE_DRAW_PRESS_04

Drugog dana boravka u mestu Šarloa u Belgiji NIS Davis kup reprezentacija Srbije nastavila je sa pre i poslepodnevnim treninzima, kao i selekcija domaćina. Obe reprezentacije su održale i pre-draw konferencije, koje su sastavni deo jedne Dejvis kup nedelje i događaja.

Pred sedmu silu u press centru Spiroudome Arene izašli su Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Boris Pašanski, Filip Krajinović predvođeni selektorom Bogdanom Obradovićem. Prvi reket Srbije i sveta Novak Đoković priključiće se ekipi u sredu.

Poslednji meč protiv Belgije NIS Dejvis kup reprezentacija odigrala je u Beogradu, maja 2005. Godine na terenima TK Gemax, kada su posle velike borbe i maratonskih mečeva ipak na kraju pobedu kući odneli Belgijanci. Tada su za Srbiju igrali: Tipsarević, Đoković, Zimonjić i Vemić, a u timu je bio i Viktor Troicki.

TRENING_28.01_13

“ Meč u Šarloa će biti drugi meč našoj reprezentaciji protiv Belgije. Sada igramo kod njih, prošli put smo mi bili domaćini. Sećam se  meča u Beogradu na Gemaksovim terenima. Tada sam bio još mali i neiskusan, pa, svi smo bili neiskusni. Možda su tada bili i malo jači od nas i provukli su se, ali garantujem da smo sada zreliji i, ipak smo mi osvojili ovo takmičenje pre dve godine, tako da smo dosta iskusniji i imamo dosta kvalitetniji tim već zbog činjenice da je Nole s nama i sigurno je da će nam njegovo prisustvo mnogo pomoći. Što se tiče samog meča ovde, igramo na šljaci, Belgijanci su procenili da na toj podlozi imaju veće šanse. Malo je komplikovano da usred sezone na brzim i tvrdim podlogama promenimo i igramo na šljaci, ali svima nama je isto. Privikavamo se na podlogu, nismo igrali dugo na njoj, tako da imamo još par dana, do petka, da se pripremimo što bolje. Teren je dosta loš, u lošem stanju, dosta mekan i prave se rupe, ali se nadam da će do petka biti bolje” – rekao je Troicki.

TRENING_28.01_27

Viktor je nedavno počeo saradnju sa novim trenerom, Australijancem Džekom Riderom.

“Imam novog trenera, nismo dugo zajedno, tek smo krenuli sa saradnjom. On je desetak dana bio u Beogradu kada smo imali pripreme za novu sezonu, onda smo se ponovo videli na gren slemu u Melburnu, što je bilo prilično knap jer smo se sreli tek kada sam igrao prvo kolo Otvorenog prvenstva Australije. Bio je sprečen da bude sa mnom na prva dva turnira. Mislim da sam dobro igrao u Melburnu, ali nisam imao sreće jer sam vodio sa 2:0 i onda sam propustio priliku i izgubio od Stepaneka. Smatram da sam igrao dobro i da, sve ukupno, igram bolje nego prošle godine. Nadam se da će sve krenuti nabolje. Planovi su da se vratim u Top 20 igrača sveta i da igram konstantno. To mi je najvažnije” – zaključio je Troicki.

TRENING_29.01_19

Najstariji i najiskusniji Dejvis kup reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić takođe veoma dobro pamti meč na terenima Gemaxa u Beogradu protiv Belgije.

“Sećam se i našeg prvog meča koji smo odigrali u Beogradu. Poraz nam je teško pao, posebno meni. Do same završnice nije se znalo ko će biti pobednik. Nole je tada bio na početku karijere, pretrpeo je poraz od Vligena, ali evo sedam-osam godina kasnije igramo ponovo protiv njih. Imamo peh sa Jankom i njegovom povredom, zatim i što Nole dolazi kasnije i neće mu biti lako da se adaptira, ali verujem da je svima nama stalo, a pogotovo njemu da im se revanšira za taj meč i da stignemo do pobede koja je izuzetno važna u ovoj sezoni. Možda će to biti i najteži meč, s obzirom na povredu Janka i što Novak dolazi kasno iz Australije. Sigurno je da nećemo imati baš mnogo vremena za adaptaciju. Ja sam danas prvi put trenirao. Teren je, baš kao i uvek kada se šljaka postavi u dvorani. Dosta je mekan, ima nepravilnih odskoka lopte, ali se nadam da će iz dana u dan biti sve bolji i da će do petka, kada meč počinje, biti u dobrom stanju u smislu da nije rizičan za povrede. Takođe, nije ni malo lako adaptirati se na šljaku posle duže sezone igranja na tvrdim terenima, ali i dugog puta od Australije do Belgije. Ipak, smatram da ćemo biti spremni za meč” – rekao je Zimonjić.

Posle šest godina i meča u Areni 2007. kada je Srbija pobedila  selekciju Australije, a pečat na meč stavio Boris Pašanski, ponovo je u timu, srećan i vredan.

TRENING_28.01_09

“Osećaj je izvanredan, ponovo biti deo reprezentacije. Uostalom zbog toga se i igra tenis. To su neki ciljevi.  Zbog toga se i trenira, a ja mogu da kažem da je veliki uspeh biti u jednom ovako kvalitetnom timu. Što se tiče meča i Belgijanci i mi imamo jake timove. Naša velika prednost je što je Nole tu s nama i to je velika prednost za nas. Uz Viktora i Zimonjića, veoma smo jaki. A ja sam zadovoljan što sam ponovo u Dejvis kup reprezentaciji,  jedan od mojih  ciljeva  je i bio povratak u Dejvis kup reprezentaciju. Na žalost, to se dogodilo zbog povrede Janka Tipsarevića. Nadam se da ću ove godine igrati bolje i da neću imati problema s povredama, a cilj mi je da se u ovoj godini vratim u prvih sto na ATP listi” – istakao je Pašanski kome je najbolji rang u dosadašnjoj karijeri bilo 55. mesto na ATP listi.

TRENING_28.01_32

U selekciji Srbije je i mlada i velika nada srpskog i svetskog tenisa, dečko za kojeg su od kako je stupio na profi scenu veliki svetski stručnjaci govorili da će rođen da bude velika teniska zvezda, da je redak talenat – Filip Krajinović.

“Zahvalio bi se selektoru što me pozvao u Dejvis kup tim Srbije, to meni jako puno znači i biti uz ovakav tim gde su Novak, Janko nažalost nije tu zbog povrede, tu su Viktor, Nenad, Boris,  to su mnogo veliki igrači I meni je čast da sam sa njima I daću sve od sebe da opravdam to veliko poverenje koje su mi dali I nadam se da ćemo bez problema salvadati Belgiju. Svi čekamo Novaka koji nam stiže sutra I drago mi je da ću ga videti posle dugo vremena. Iz sveg srca se zahvaljujem Aci Boliću jer je uvek bio uz mene, davao mi podršku i verovao u mene i sve najlepše mu želim. Mislim da ću se u ovoj sezoni bazirati na čelendžere, ali probaću i neki ATP turnir da odigram. Da vidim gde sam i šta mogu. To je moj plan s kojim bih trebao da prođem, odnosno da imam uspeha. U poslednje dve godine imao sam velikih problema zbog povrede ruke i operacije. Sad sam se vratio, počeo sam da treniram, ruka me više ne boli, zdrav sam i to je najvažnije. Imam novog trenera, Ivana Ljubičićia, koji je bio veliki igrač i jako mi je drago što imam priliku da radim sa njim, puno mi pomaže I smatram da sam uradio pravu stvar što sma počeo da radim sa njim.  Moj cilj je da se do kraja godine vratim u dvesto najboljih na ATP listi gde sam već bio i smatram da je to realna opcija bez preterivanja, a intimno se nadam da će biti i bolje od toga. Potrebno mi malo više vremena da to ostvarim, jer sam izgubio samopouzdanje. Dugo nisam igrao mečeve, malo sam trenirao, malo nisam, jednostavno, nedostajao mi je kontinuitet da imam dva treninga dnevno, sada je akcenat upravo na kontinuitetu. Ne igram onakav tenis kakav ja mislim da bih trebao trenutno, ali daću sve od sebe da to postignem, a to podrazumeva mnogo rada, puno turnira i samopouzdanja. A to će doći čim krenem da pobeđujem. Tada će sve doći na svoje mesto” – zaključio je Krajinović koji je prvi put uz Dejvis kup tim Srbije bio u Španiji 2009. godine.

TRENING_28.01_02