ODRŽANA PRE-DRAW KONFERENCIJA NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE U KOMBANK ARENI UOČI FINALA SA ČEŠKOM

Datum objave: 17.11.2013. // Kategorija: Vesti

SRB_PRESS_02


Selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je na pre-draw konferenciji da nema izrazitog favorita u finalu protiv Češke, kao i da je srpska ekipa "puna samopouzdanja".

"Nikoga se ne plašimo, ali u ovom finalu nema favorita, pogotovo ne u ovakvom, kada se dva najbolja tima na svetu sastaju. Obe ekipe krase sjajni singl igrači, kao i dubl. Jedina naša prednost u ovome može da bude publika, koja će nam dati dodatnu energiju, kao i Novak Đoković, koji je trenutno u najboljoj formi od svih igrača na svetu", rekao je Obradović novinarima u Beogradskoj areni.

SRB_PRESS_05

Srbija će u Beogradskoj areni od 15. do 17. novembra dočekati Češku u finalu Dejvis kupa.

Još nije poznato da li će Janko Tipsarević zaigrati u finalu, a prema njegovim rečima odluka će biti doneta uoči žreba.

"Ideja oporavka u prethodnim nedeljama nije išla po planu. Pokušao sam da se odmorim, da budem 100 odsto spreman i zdrav za duele, što nisam. Večeras ćemo sesti i dogovoriti se. Kod mene postoji velika želja da pomognem timu i to me vodi, ali postavalja se pitanje da li ja ovako mogu da pomognem", rekao je Tipsarević.

SRB_PRESS_11

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu igranje za reprezentaciju Srbije predstavlja najveći podstrek, kao i da se oseća spremno i motivisano sa finalni meč.

"U prva dva dana moramo da napravimo što bolji rezultat, jer to će dodatno podići ekipu. Mnogo znači da u treći dan takmičenja, ako dođe do njega, udjete sa prednošću. Ovo finale je veliki izazov za sve nas, a naše ambicije su velike", rekao je Đoković.

On je istakao da sa čehom Tomašem Berdihom ne očekuje "lagan meč", ali da veruje u dobar rezultat.

SRB_PRESS_08

"Berdih je jedan od najboljih igrača na svetu, konstatno je u prvih 10 na ATP rang listi. On pogotovo voli da igra na ovoj podlozi, jeste da ja nisam izgubio od njega nikada na tvrdoj podlozi, ali imali smo nekoliko mečeva u kojima je bilo neizvesnosti", rekao je Djoković.

SRB_PRESS_12