ODRŽANA PRE-DRAW KONFERENCIJA NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE U SPENSU

Datum objave: 29.01.2014. // Kategorija: Vesti

SERBIA-PRESS_02

U Amfiteatru Spensa u Novom Sadu danas (29.01.2014) održana je pre-draw konferencija NIS Dejvis kup selekcije Srbije koja će se od 31. Januara do 2. Februara boriti protiv reprezentacije Švajcarske u prvom kolu Svetske grupe ovog takmičenja za 2014. Selektor našeg tima Bogdan Obradović rekao je danas da su svi igrači dobro trenirali i da su spremni za duel sa Švajcarskom u Dejvis Kupu.

SERBIA-PRESS_06

"Tim se podmladio. Novi mladi igrači dobijaju šansu. Ono što je bitno i važno da je dobra atmosfera i da verujemo jedni u druge, pokušaćemo da osvojimo tri poena i pobedimo. Svi su dobro trenirali i biće maksimalno spremni. U svakom slučaju, tu su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, oni su iskusni. Tu je i Dušan Lajović koji je već bio u timu. Imali su dobre rezultate na početku sezone. Tim se podmladio. Ovde je i Filip Krajinović, koji je izuzetno talentovan, kao i Nikola Milojević koji je juniorski prvak sveta i Đorđe Đoković trenira sa nama... Novi mladi igrači dobijaju šansu. Dobra je atmosfera u timu, mi verujemo jedni u druge. Verovaćemo u igrače koji budu igrali.
Važno je da je iskoristimo to što Vavrinka kasno dolazi. Ovo je novo iskustvo za njega, jer nije igrao finale gren slem turnira i nije kasno dolazio na Dejvis kupove. Ni on ne zna kako će se osećati. Sigurno je da menja vremensku zonu, klimatske uslove i uslovi za igru - poglogu i lopte. Mi smo fokusirani na nas, na našu igru i naše igrače. Naravno da on neće biti svež i mi u takvoj specifičnoj situaciji tražimo našu šansu. Međutim, važno je da su momci dobro trenirali. Biće maksimalno pripremljeni. Mi imamo ogromno samopouzdanje, mi smo druga reprezentacija na svetu. Vavrinka je veliki igrač, ali nikoga se nismo plašili, pa nećemo ni njega".

SERBIA-PRESS_20

Kapiten Srbije Nenad Zimonjić rekao je da Švajcarska ima mnogo jači tim, ali da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da pobede.

"Ko god bude izašao na teren daće sve od sebe da pobedi. Uvek postoji želja da se trijumfuje, naročito kad se igra za reprezentaciju. Videćemo ko će kod njih igrati, imaju mnogo jači tim. Mnogo se promenilo od poslednjeg meča sa Švajcarskom. Imaju i oni mlade igrače, ali i mnogo jači tim ako Vavrinka bude dolazio. Dosta stvari zavisi...Dejvis kup je takvo takmičenje gde ima mnogo iznenađenja. Biće veliko iskustvo za sve one koji budu igrali. Mislim da treba verovati do kraja u pobedu. U dublu, ne znam koga da očekujem, jer će puno zavisiti od rezultata prvog dana“.

SERBIA-PRESS_16

Lajović se nije do sada sastajao sa švajcarskim igračima.

„Nisam se sastao ni sa jednim od njih, ne znam na koji način igraju. Nisam puno gledao njihove mečeve na turnirima. Neće biti lako. Igra se u tri seta, ima puno da se igra. Ovo je još jedna šansa za mene da odigram u petak dobar meč i naravno da donesem bod“ – zaključio je Lajović.