Održana pre-draw konferencija NIS Fed kup tima Srbije u Zrenjaninu

Datum objave: 19.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Uz podršku publike do pobede nad Australijom 
Ostalo je još tri dana do meča Fed kupa u kome će se najbolji tim Srbije boriti protiv Australije za plasman u Svetsku grupu B za 2018. godinu.  Zrenjanin i „Kristalna dvorana“ 22. i 23. aprila biće poprište borbi vrhunskih teniserki.
„Po renkingu oni jesu favoriti. Međutim, igramo pred domaćom publikom i ovo je poseban osećaj kada si deo tima, kada je neko na klupi da te posavetuje, pomogne, da se izjadaš. Pored pet devojaka tu je ceo tim, treneri, doktor, fizioterapeuti, španeri, sigurno da to znači. Pre žreba, dok čekamo da vidimo gde ćemo igrati i protiv koga u stalnom dopisivanju pišemo “samo da igramo kod kuće”. Svima to mnogo znači, kad je puna dvorana i kad je publika aktivna. Poslednjih par puta kada smo bili domaćini, devojke traže tu podršku sa tribina, znači kada ne igraš samo za sebe i siguran sam da će navijači pomoći. Oni jesu favoriti, ali smo spremni za iznenađenja. Devojke još nisu dale maksimum i gledamo na njih na neki olimpijski, četvorogodišnji ciklus i sigurna sam da će maksimum da daju u godinama koje slede“ – rekla je selektor NIS Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić.
Na pre-draw konferenciji za medije NIS Fed kup tima Srbije koja je održana u hali „Medison“ naše reprezentativke su istakle da u timu vlada sjajna atmosfera i da će dati sve od sebe da iz ovog jako teškog susreta izađu kao pobednici, a da će im za to biti potreba i podrška publike.  
„Da se ne ponavljamo, ja ću da pričam kako mi je bilo na odmoru“ - našalila se Aleksandra i pokazala da dobro raspoloženje vlada u timu.
„Ja sam glavna za lupetanje u timu, atmosfera je super, svaka dolazi sa svojih turnira i ovo nam je prilika da se družimo, da budemo jedna uz drugu i da tenis bude timski sport. Želim selektorki da uživa u mečevima, znam da joj je stalo i da je najteže gledati nas sa klupe. Mnoge stvari od nas zavise, mi ih kontrolišemo na terenu, a ona sedi i čeka šta će da nam padne na pamet. Želim joj puno izdržljivosti. Uvek očekujemo puno publike, naročito kada igramo kod kuće, kao što na gostovanjima očekujemo da budu protiv nas. Zrenjanin je sportski grad i želim da pozovem ljude da dođu u što većem broju. Mnogo nam znači, kada god zamišljam igranje za FED kup, to je reakcija publike kada dobijem poen, nadam se da će biti uz nas za vikend. Postoji neka vrsta pritiska kada se igra za reprezentaciju, ali smo mlade, još uvek nismo dostigle maksimum u individualnim karijerama. Mislim da nemamo presiju, očekuje se da damo maksimum i to jedino očekujemo od sebe. Neke druge stvari nisu do nas, mi ćemo ostaviti srce na terenu, ali će tako i naše protivnice koje takođe imaju mlad tim“ – zaključila je Krunić.
Danas se timu priključila i Nina Stojanović koja je prošle nedelje igrala polufinale dubla na WTA turniru u Bogoti, nedelju pre toga i polufinale dubla u Montereju. 
„Danas ću odraditi prvi trening, tek sam stigla ovde. Nikada nisam igrala protiv ovih igračica iz Australije, ali mislim da možemo da se nosimo sa njima bez problema i uz malo sreće se nadamo pobedi“ – istakla je Stojanovićeva.
Osmeh sa lica nije silazio Ivani Jorović koja je u 2017. zabeležila sedam pobeda za Fed kup tim Srbije, bez poraza. 
„Generalno sve rečeno ,atmosfera dobra, sve smo raspoložene, nasmejane, tim koji je uvek tu za nas i koji nam udovoljava u svim našim prohtevima, super nam je i jedva čekamo mečeve. Čast mi je i zadovoljstvo što prvi put igram u ovom gradu koji je prelep. Kada je teren u pitanju, dobile smo podlugu koju smo tražile, selektorka se pobrinula da nam svi uslovi odgovaraju i drago nam je što nam je to omogućila“ – rekla je Jorović. 
Poseban osećaj pred meč u Zrenjaninu obuzima mladu Dejanu Radanović, čiji je ovo rodni grad i gde je ona napravila prve teniske korake. 
„Tek drugi put sam u timu i drago mi je što ću imati priliku da igram u svom rodnom gradu. Fenomenalan osećaj, ne može da se poredi ni sa čim i srećna sam što igramo u Zrenjaninu“ – zaključila je Radanović.