Olga Danilović briljirala u Antaliji i upisala novu profi titulu

Datum objave: 26.03.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 16- godišnja Olga Danilović nastavlja da briljira na profi sceni. Nakon osvajanja duple krune u Antaliji na turniru iz fjučers serije (nagradni fond 10.000 dolara) u novembru 2016. (singl i dubl), Danilovićeva je novu profi titulu upisala takođe u ovom turskom letovalištu. Kroz profi turnir nagradnog fonda 15.000 dolara velika mlada nada srpskog i svetskog tenisa, bez izgubljenog seta došla je do novog trofeja u finalu savladavši 311. igračicu sveta, Austrijanku Juliju Graber 6:3, 6:2. 
Olga je takmičarsku 2017. startovala u Australiji na juniorskom gren slemu gde je doživela povredu zbog koje je morala na dužu pauzu i oporavak. Nakon dva meseca Danilovićeva se vratila se na teren u šampionskom ritmu koji smo i navikli od nje i upisala trijumf koji će joj doneti veliki skok na WTA listi. Olga je u dosadašnjoj profi karijeri, koja je u povoju, odigrala samo četiri profi turnira, od koji je osvojila dva. Trenutno je na 902. mestu WTA liste, a kada se upišu poeni osvoji ove nedelje u Antaliji zabeležiće skok od oko 200 mesta. 
Uporedo sa profi karijerom, naš teniski dragulj nastavlja sa takmičenjima i na juniorskoj sceni gde zauzima 13. poziciju na svetu. Podsetimo, u 2016. sa samo 15 godina Olga je osvojila i juniorski gren slem u Parizu u dubl konkurenciji, kao i evropsko zlato za Srbiju u Moskvi na pojedinačnom prvenstvu Evrope do 16 godina. 
Bravo!!!