Olga Danilović u polufinalu WTA turnira u Moskvi, pala 10. na svetu

Datum objave: 27.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dijamant Olga Danilović sija sve jače! 

Najbolja mlada teniserka Srbije, 17 - godišnja Olga Danilović plasirala se u prvo WTA polufinale u karijeri, na takmičenju koje se održava u Moskvi za nagradni fond od 750.000 dolara. 

Danilovićeva je u četvrtfinalu deklasirala 10. teniserku sveta, Nemicu Juliju Gergeš 6:3, 6:3 koja je u Moskvi bila postavljena za prvog nosioca. 

"Velika pobeda, posebno što sam igrala protiv jedne od najboljih teniserki sveta u ovom trenutku. Neverovatan je osećaj... Ovo mi je bio najteži meč u Moskvi, možda rezultat ne govori tako. Ne postoji veliki plan protiv najboljih igračica sveta, treneri su mi rekli da igram najbolje što mogu, da ne paničim, da budem fokusirana, ne osciliram i da se borim do kraja. Ne znam puno o Sasnovič, ali znam da je dobra teniserka i da je imala uspeha u FED kupu. Igraću moju igru kao što sam danas i videćemo šta će biti" - rekla je na konferenciji posle meča Olga. 
 
Za plasman u prvo WTA finale Olga će se boriti protiv petog nosioca, Beloruskinje Aleksandre Sasnovič. 

Mlada gracija srpskog tenisa je prva teniserka na svetu godišta 2001. koja se plasirala u polufinale WTA takmičenja. Trenutno je na 187. mestu WTA liste, rezultat u Moskvi joj donosi veliki skok. 

Bravooo!!!

foto: Виктор Червяков