Oprostajno pismo Novaka Đokovića Jeleni Genčić

Datum objave: 03.06.2013. // Kategorija: Vesti

jelena_gencic2

Oproštajno pismo Novaka Đokovića koje je danas 03.06.2013. bilo pročitano na komemoraciji Jelene Genčić, održanoj u Impuls Holu na Novom Beogradu, gde je smesten Teniski savez Srbije, možete pročitati u nastavku teksta. Pismo je procitala Novakova majka Dijana Đoković, a tekst prenosimo u celosti.

Jelena_Gencic_komemoracija_20_

Draga moja Jelena,

Beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje. Za naš rastanak - potpuno sam nespreman.

Opraštam se danas od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem I umanjim šansu da ostvarim našu poslednju želju - da osvojim Rolan Garos.

Hvala ti na svemu što si me naučila. Hvala ti što si verovala u mene od prvog dana, hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znaš, da sam ih sve upamtio I da se tvojih pravila uvek držim.

Naš poslednji razgovor, pre dve nedelje nije ukazivao da nešto nije u redu. Tužan sam jer si se I tada trudila da me oslobodiš bilo kakvih briga i uveravala me da je sve u redu, da si u bolnici jer je rutinska kontrola, da ne brinem nego da pobedjujem.

Draga moja Jelena,

U mom životu ti si imala posebno mesto i imaćeš ga zauvek. Bila si dobri andjeo i kad si me trenirala, ali i kasnije - gde god da sam bio osećao sam tvoju podršku. Iskrenu. Snažnu. Bezrezervnu.

Kao neko ko je od tebe puno naučio o tenisu i životu, obećavam ti da ću se postarati da se tvoje znanje prenosi na buduće generacije i da tvoj duh bude večno prisutan na tvom omiljenom mestu - teniskom terenu.

Ostavila si neizbrisiv trag u našem tenisu. Dužni smo ti svi koji smo danas sa reketom u ruci.


Počivaj u miru,

Neka ti je večna slava i hvala na svemu, zauvek

Tvoj Nole

Jelena_Gencic_komemoracija_19_