Otvoren Mozzart Fjucers 2014.

Datum objave: 08.06.2014. // Kategorija: Vesti

MOZZART FJUČERS 2014. OTVOREN TENISKI TURNIR ZA NOVE ŠAMPIONE SRPSKOG TENISA

NIKOLA MILOJEVIĆ IGRA PRVI PROFI TURNIR U BEOGRADU NA MOZZART OPENU

Konferencija_za_medije_

od 7. - 14. juna 2014. TK Olimp   

 

Beograd, 6.6.2014.  - Na Olimpu je svečano otvoren novi teniski turnir Mozzart Fjučers 2014. koji će trajati od 7-15.juna. Mozzart Fjučers je tradicionalni turnir na kome će i ove godine nastupiti talentovani igrači iz celog sveta, a prema rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih Mozzart Fjučers turnira.

Marina Kotevski i Inspektor Blaža ovim povodom na njma svojstven način najavili svoj revijalni teniski okršaj uoči finalnog meča na Mozzart Openu. 

Aleksandar_Bolic_

Na konferenciji za medije povodom otvaranja turnira, prisutnima se obratio Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira koji je tom prilikom izajavio: „Čast mi je da i ove godine organizujemo još jedan veoma uspešan turnir u našoj zemlji koji će biti od velikog značaja za sve naše igrače ali i za one koji dolaze iz inostranstva. Kompanija Mozzart tradicionalno pomaže ovi sportsku manifestaciju, te je i ove godine je uložila veliki napor kako bi pružila pomoć.“

Bogdan_Obradovic_

 Bogdan Obradović - savezni kapiten Dejvis kup reprezentacije ovom prilikom je izjavio:„Ukoliko želimo da pomognemo našim igračima da stasaju i da igraju svetski tenis moramo da imamo turnire poput Mozzart Fjučersa koji je jednako kvalitetan kao turniri ovog ranga u inostranstvu.“

Medijima su se takođe obratili i Zoran Vuletić –zamenik predsednika opštine Zvezdara, Dragan Ćirić iz gradskog sekretarijata za omladinu i predstavnik kompanije Mozzart koja je generalni pokrovitelj turnira. Zoran Puhač, zamenik direktora marketinga kompanije Mozzart zahvalio se organizatorima tenirskog terena i istakao da je pomoć ovakvim turnirima neophodna kako bi se afirmisali mladi talentovani igrači stekli ATP poene, baš kao što su to ranije činili na ovim turnirima i naši velikani kojima se danas divimo. 

Marina_i_Blaza

Egzibicioni meč je zakazan za nedelju, 15.juna kada će na teniskim terenima Olimpa Marina Kotevski i Inspektor Blaža odmeriti snage. Tradicionalni serijal „fjučers“ turnira u Srbiji za 2014. godinu počinje 7. juna 2014. godine takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, muški  fjučers turnir u Srbiji sa nagradnim fondom od 10.000 dolara.

Kvalifikacioni deo turnira počinje 7. juna. Na Mozzart Fjučers 2014. nastupiće igrači iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata. Turnir počinje 7. juna 2014., dok je finale zakazano za 15 jun. Mozzart Open 2014. postao je tradicionalni „fjučers“ koji će osmo  leto za redom ugostiti mlade profesionalce iz zemlje i inostranstva. Ove godine prijavljeno je više od 350 igrača. U glavnom turniru će biti 32 igrača, 64 u kvalifikacijama i 16 parova. Prvi nosilac biće predstavnik BiH Tomislav Brkić, od predstavnika Srbije u glavnom žrebu na osnovu ranga igraće Miki Janković, Danilo Petrović i po prvi put u Beogradu profi turnir igraće velika mlada nada srpskog tenisa Nikola Milojević.

Zoran_Puhac_direktor_korporativnih_poslova_kompanije_Mozzart

 „Fjučersi“ su takmičenja na kojima mladi teniseri dolaze po prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ilije Bozoljca, Filipa Krajinovića... Prvi Mozzart Open održan je 2007. godine, a naziv šampiona poneo je srpski teniser Ivan Bjelica. Šampion Mozzart Opena 2008. bio je Atila Balaš, a pobedu u 2009. poneo je srpski teniser Nikola Ćirić. Šampion za 2010. godinu bio je ukrajinski teniser Oleksandar Nedovjesov, a  2011. na pobedničko postolje popeo se mladi Nikola Ćaćić, 2012. godine slavio je Duje Kekez iz Hrvatske a 2013.godine Miljan Zekić iz Srbije. Kompanija Mozzart je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa i tradicionalno, već šestu godinu za redom podržava ovu značajnu sportsku manifestaciju.