POČETAK PRIPREMA DEJVIS KUP TIMA SRBIJE UOČI ODLASKA U INSBRUK

Datum objave: 15.11.2021. // Kategorija: Domaća scena
Dejvis kup selekcija Srbije okupila se u Beogradu u TC Novak i počela sa pripremama za finalni turnir Dejvis kupa 2021. koji će biti održan od 25. novembra do 05. decembra 2021. godine u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino). Reprezentativci Srbije treniraće u TC Novak u Beogradu od 15. do 20. novembra 2021. kada sledi odlazak u Insbruk.
 
Selekcija Srbije smeštena je u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.    
Na pripremama pod nadzorom selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog učestvuju: Dušan Lajović (34), Filip Krajinović (42), Laslo Đere (51), Miomir Kecmanović (68) i Nikola Ćaćić (35. u dublu na ATP listi). Najbolji teniser planete Novak Đoković priključiće se srpskom timu u Insbruku po završetku završnog Mastersa u Torinu. 
 
"Imamo dovoljno vremena do prvog meča. U sredu ću definitivno utvrditi tim i sastav od prvih pet igrača. Novak iz opravdanih razloga nije sa nama, željan i jedva čeka da nam se priključi i dođe u Austriju iz Torina. Nadamo se da će nam se što kasnije pridružiti. Ostali momci su veoma motivisani i srećni što su opet na okupu, jer dugo nismo imali prilike da igramo zajedno u Dejvis kupu. Drago mi je što smo u punom sastavu i nadam se da ćemo se pokazati u naiboljem svetlu i da ćemo i da ćemo napraviti zapažen rezultat. Nadam se tituli, naravno. To je zapažen rezultat", rekao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki.