Prva četiri nosioca u borbi za plasman u finale TSS senior toura u TC Novak

Datum objave: 10.06.2020. // Kategorija: Domaća scena

Ulazimo u završnu fazu takmičenja TSS Tour za seniorke i seniore na terenima TC Novak u Beogradu. 

Pobednik muškog turnira izboriće specijalnu ulaznicu za svetski teniski spektal koji najbolji teniser planete Novak Đoković organizuje za ljubitelje tenisa i sporta ne samo u Srbiji već širom planete, humanitarni turnir Adria tour u okviru kojeg će ugostiti svetske zvezde, njegove kolege Tima, Zvereva, Dimitrova. 

U polufinale muškog TSS tour takmičenja u TC Novak plasirala su se prva četiri nosioca ovog turnira. Za ulazak u finale boriće se sa jedne strane kostura Dejvis kup reprezentativac BiH Damir Džumhur i Dejvis kup reprezentativac Srbije Peđa Krstin, dok će sa druge strane bitku voditi takođe Dejvis kup reprezentativci naše zemlje Nikola Milojević i Danilo Petrović. 

U četvrtfinalu Džumhur je pobedio Dejvis kup reprezentativca Srbije Miljana Zekića 3:6, 6:3, 7:5, Krstin je slavio nad mladom nadom srpskog tenisa Markom Topom 7:5, 6:3, Milojević je bio bolji od Ukrajinca Vanšelbuma 6:2, 6:4, dok je Petrović salvadao predstavnika BiH Nemanju Maleševića 6:3, 6:3. 

Kod žena takmičarski dan je u velikoj meri omela kiša, svoje mečeve i plasman u polufinale uspele su da odigraju jedino prvi i drugi nosilac Dejana Radanović, odnosno Tamara Čurović. Za plasman među četiri najbolje Fed kup reprezentativka Srbije Radanovićeva je savladala Anđelu Jocović 6:1, 7:6(5), dok je Čurovićeva pobedila Tijanu Sretenović 7:5, 6:2.