Redovna sednica Skupštine Teniskog saveza Srbije

Datum objave: 22.08.2011. // Kategorija: Vesti
Ispravljena greška

IMG_2136

Redovna Skupština Teniskog saveza Srbije održana u hotelu “Kontinental” (22.08.2011), zapravo je bila iznuđena posle odluke Ustavnog suda Srbije da član 37. Statuta TSS nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije, a na to je ukazala grupa klubova na burnoj Skupštini održanoj 25. januara 2011. godine. Shodno tome u roku od 30 dana od prijema Odluke morala je da se sazove nova Skupština i sporni član je izmenjen.

Pored ove tačke dnevnog reda razmatran je završni račun za 2010. godinu, Izveštaj revizora o radu TSS za proteklu godinu, razmatranje i usvajanje budžeta za 2011. godinu, kao i izbor revizora TSS koji će izvršiti reviziju za poslovnu 2011. godinu.

Prisutne predstavnike teniskih klubova, teniskih udruženja i regionalnih teniskih saveza pozdravio je predsednik TSS Slobodan Živojinović, a vođenje sednice preuzeo je jedan od podpredsednika TSS Radmilo Armenulić.

Završni račun podneo je Dušan Orlandić, generalni direktor TSS. Završni račun za proteklu godinu pokazao je da je TSS radio u skladu s pozitivnim propisima, a s pozitivom je 2010. godina i završena.

Obrazlažući budžet za 2011. godinu, predsednik UO TSS Toplica Spasojević rekao je da je na telu čiji je on predsedavajući prezentiran spisak troškova, ali i prihoda.

- Nadam se da će prihodi biti i veći (Devis kup, donacije, sponzori...). Kada je reč o rashodima, napomenuo bih međunarodni juniorski program, organizaciju turnira u Srbiji, počev od onih najmlađih kategorija pa do Fjučersa - rekao je Toplica Spasojević.

Novi član UO postao je Aleksandar Mojsejev iz TK “Elit”.