Reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 izborila učešće na Svetskom prvenstvu

Datum objave: 10.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srbija će nakon šest  godina ponovo učestvovati na Svetskom ekipnom prvenstvu u konkurenciji do 14, ovaj put u konkurenciji dečaka. Godine 2011. na ovom takmičenju učestvovao je ženski tim Srbije u sastavu (Ivana Jorović, Nikolina Jović i Tamara Tomić) kada su našoj zemlji donele zlato. 

Priliku da se bore za svetski tron sada su obezbedili naši mladi teniseri (Hamad Međedović, Stefan Popović i Filip Mandović) predvođeni trenerom Vukom Bolićem. Na Ekipnom prvenstvu Evrope koje je održano u španskoj Mursiji naš tim je osvojio pestu poziciju koja im donosi plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti održano u češkom mestu Prostejov od 7. do 12. avgusta 2017. godine. Pored Srbije iz Evrope će učestvovati još pet selekcija: Španija, Rusija, Češka, Švajcarska i Italija. 

Ukupno 16 reprezentacija boriće se u Češkoj za planetarno zlato. Pored šest timova iz Evrope, učestvovaće i jedan iz Afrike, tri iz Južne Amerike, dva iz regiona Amerika-Karibi i četiri Azija-Okeanija. 

Poslednji put tim iz Srbije, odnosno tada Jugoslavije, na Svetskom prevenstvu u konkurenciji do 14 učestvovao je 2001. godine kada su naši momci osvojili srebro. Boje naše zemlje branili su Novak Đoković i Denis Bejtulahi. U borbi za zlato poraženi su od selekcije Nemačke.