Sara Grubač s vajld kartom do polufinala

Datum objave: 30.11.2013. // Kategorija: Vesti

sara_grubac

 

 

 

Sara Grubač je stigla do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije i to sa specijalnom pozivnicom (vajld kart). Ova šesnaestogodišnja devojka prezadovoljna je ovim nenadanim uspehom. Igrala je sjajno, u četvrtfinalu je pružila izuzetnu partiju i u veoma neizvesnom meču savladala Milicu Novaković. Slomila je otpor protivnice tek u odlučujućem trećem setu. Prethodna dva su se završila posle odigranih tajbrejkova. Tek u polufinalu izgubila je od pobednice turnira Elizabete Bauer.

- Ovo mi je bio veoma važan turnir. Želela sam da vidim gde sam u seniorskoj konkurenciji. Zadovoljna sam svojim igrama. Ne znam, mošda sam mogla i više od polufinala, ali ni ovome se nisam baš nadala. Sada sam sigurna da ću i na predstoječem prvenstvu do 18 godina pružiti svoj maksimum. Ove igre, pre svega, podigle su moj prag samopouzdanja i uverile da mogu ozbiljno da konkurišem i za najviši plasman. Ne bih želela da neko pomisli da sam neskromna ili prepotentna. Jednostavno, videla sam da mogu...

Sara je rođenja 13. jula 1997. godine, a tenis je počela da igra i trenira kada je napunila šest godina u Partizanu. Sada je u TK Marlen, a trener joj je Branislav Jevremović. Pohađa Sportsku gimnaziju u Beogradu i za sada uspeva da “izmiri” obaveze u školi i na tenisu.

- Za sada uspevam da se “uklopim”, ali to zahteva određena odricanja. Treniram 2-3 sata dnevno, ali sam svesna da moram više. Forhend mi je najbolji udarac, ostalo moram da popravim. U svakom slučaju preda mnom je veliki rad. Želim da napredujem, želim da u tenisu uspem, ali mnogo je faktora “u igri”. Nikada nisi siguran, niti možeš da planiraš mnogo unapred. Moja želja je da me povrede ne ometaju, ostalo, a pod tim podrazumevam uspehe, doći će radom. A ja se rada ne bojim. Zahvaljujem se treneru Vladi Jovanoviću na sjajnom radu koji smo imali, takođe velika zahvalnost za sjajanu saradnju koju imam sa trenerom Jevremovićem.

On što je simptomatično kod Sare je da nema uzora.

- Nemam uzora, volim i pratim vrhunski tenis. U svakom slučaju ono što je Novak učinio je fantastično. Najbolji je!