Šuvirdjonkova osvojila Bukurešt

Datum objave: 26.02.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Vicešampionka Srbije u konkurenciji do 14 godina, Darja Šuvirdjonkova osvojila je Tennis Europe turnir koji je održan u Bukureštu. 

Na Međunarodnom šampionatu Rumunije (konkurencija do 14) Darja je bila postavljena za šestog nosioca i do finala nije izgubila ni set. Finalni susret Šuvirdjonkovoj je bez borbe predala Rumunka, prvi nosilac ovog takmičenja Aleksandra Petrić. 

Darja je u polufinalu bila bolja od Slovakinje Eme Tothove 6:2, 6:0. 

Na Tennis Europe takmičenju u Burukreštu Srbiju su u muškoj konkruenciji predstavljali Branko Đurić, Nikola Zekić,  Krsta Petrović i Zoran Ludoški. 

Đurić je bio postavljen za drugog nosioca i stigao je do četvrtfinala u kome je posle velike borbe izgubio od Italijana Filipea Macole 2:6, 6:4, 2:6, Zekić kao treći nosilac je takođe izgubio u četvrtfinalu od Italijana Silvia Mecanglia 4:6, 0:6. Petrović je u prvom kolu izgubio od Rumuna Ciobotarua 2:6, 2:6, kao i Ludoški od predstavnika Turske Barana Sojlera 1:6, 4:6. 

U dubl konkurenciji kao prvi nosioci ovog takmičenja Đurić i Zekić su osvojili drugo mesto. U borbi za šampionski trofej nakon veoma teškog i rezultatski dramatičnog susreta izgubili su od italijanskog para Skotuzi, Tamaro 6:3, 6:7(7), 2:10.