Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki odredio konačan spisak igrača za finali turnir Dejvis kupa 2021.

Datum objave: 17.11.2021. // Kategorija: Domaća scena
Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra 2021. na finalnom turniru ovog prestižnog teniskog timskog takmičenja, Dejvis kupu koji će biti održan u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino). 
Selekcija Srbije smeštena je u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. Tim Srbije ove nedelje odrađuje finalne pripreme na terenima TC Novak u Beogradu uoči odlaska u Austriju. 
Na pripremama pod nadzorom selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog učestvuju: Dušan Lajović (34), Filip Krajinović (42), Laslo Đere (51), Miomir Kecmanović (68) i Nikola Ćaćić (35. u dublu na ATP listi). Selektor Troicki danas je doneo konačnu odluku I spisak selekcije koju čine pet igrača I koji će nas predstavljati u ovogodišnjem finalnom takmičenju Dejvis kupa. 
Put Austrije kreću Lajović, Krajinović, Kecmanović i Ćaćić, dok će se najbolji teniser planete Novak Đoković priključiti srpskom timu u Insbruku po završetku završnog Mastersa u Torinu. 
 
„Na žalost pravila ovog takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presećemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru. Prvi trener naše reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija. Ne otpisujemo Đerea, računamo na njega u budućnosti. Znam da mu je teško pala ova odluka, i sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada“ – rekao je selektor Toricki. 
Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu 20. novembra. Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije sledi susret sa reprezentacijom Nemačke. 
U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.