Srpkinje spremne za mečeve u Spensu

Datum objave: 03.02.2011. // Kategorija: Vesti

Održana pre-draw konferencija Telekom Fed kup tima Srbije, SPENS 03.02.2011.  

Izjava kapitena Telekom Srbija Fed Kup Tima Srbije, Dejana Vraneša:

„Pred nama je prvi meč u 2011. godini u kojoj se takmičimo u Svetskoj grupi B. Prva prepreka u ovoj sezoni za nas je reprezentacija Kanade. Srpski tim je mlad, jak, inspirisan i motivisan da donese prvu pobedu u ovoj godini u kojoj nam je glavni cilj povratak u Svetsku grupu A.
 Kao što znamo, Bojana Jovanovski je 54. na svetu, u konstantnom je usponu, pomera granice i približava se svetskom vrhu. U Australiji je odigrala i svoje prvo WTA polufinale.
 Susret sa Kanadom će biti izuzetno težak. Kanađanke imaju sjajan tim, koji ima dosta iskustva. Takođe, imaju jednu mladu igračicu koja je u usponu i trenutno je u odličnoj formi.
 Mi smo vredno smo radili i radimo da se što bolje prepremimo se za ovaj meč koji sledi sa Kanađankama.
Imamo sjajne uslove u Novom Sadu za boravak i rad i hteo bih da se zahvalim ovom prilikom našim domaćinima i organizatorima ovog meča.Novi Sad će biti prvi put u istoriji domaćin Fed kup meča i pozivamo sve ljubitelje tenisa da dodju i podrže nas u borbi za plasman u plej of u kojem bi se borili za povratak u Prvu Svetsku grupu A u kojoj smo bili prošle godine“.
Bojana Jovanovski:

„Pre svega ću se truditi da u oba meča dam svoj maximum. Spremam se  najbolje što mogu, dajem dvesta posto od sebe na treninzima i ovih dana sam podigla kondiciju da bih mogla da izdržim ove mečeve.  
Takođe verujem puno u ostatak ekipe, svi su u jako dobroj formi, svi su spremni. Što se tiče Kanade mislim da su takođe u dobroj formi, pogotovo Rebeka Marino koja igra odlično poslednjih par meseci, a Aleksandra Wozniak je izuzetno iskusna igračica koja je bila 21. na svetu, koja iako nije dugo igrala može da se očekuje da jako dobro zaigra u subotu i nedelju. Međutim mi smo jako pozitivno raspoloženi i mislim da stvarno možemo da pobedimo“.

Aleksandra Krunić:

„Kao što su rekle devojke,  mi nismo favoriti već je to Kanada, te stoga ulazim u meč rasterećeno. Pre svega verujem u Bojanu i mislim da je dobro spremna za ove mečeve. Što se mene tiče ja sam spremna da igram ukoliko selektor odluči da je potrebna moja pomoć da doprinesem bod ili dva ekipi. Videćemo kako će biti, imamo dobru atmosferu u ekipi, složan smo tim, a to je dosta važno“.

Ana Jovanović:
„Ja ne bih rekla da su oni favoriti. Mislim da smo negde jednaki i da je stvarno otvoren meč. Mislim da je naša prednost, pre svega, Bojana koja je u formi, a opet sa druge strane ko god da bude igrao taj drugi singl, mislim da će biti potpuno rastrećen i da će odigrati sigurno dobar meč. Mislim da oni nisu ta klasa igrača koju je nemoguće dobiti i mislim da i taj drugi singl imamo šanse. Tako da, eto, pozitivna očekivanja su s moje strane skroz“.


Tamara Čurović:

„Kanađanke su favoriti u ovom meču, ali mi verujemo u Bojanu. Takođe imamo jako dobru atmosferu u ekipi, što će se preneti i na sam meč. Mi ćemo svakako dati sve od sebe, treniramo punom parom i očekujemo najbolje“.