Stepanek: Morao sam da promenim taktiku

Datum objave: 18.09.2010. // Kategorija: Vesti

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Češki teniser Radek Stepanek izjavio je danas da je bio iznenađen što neće igrati sa Novakom Đokovićem u prvom meču polufinala Dejvis kupa i da je na brzinu morao da promeni taktiku za Viktora Troickog.

Stepanek je pobedio Troickog sa 3:1.  

"Bilo je iznenađenje za nas da Novak neće igrati. Koncentrisao sam se za igru sa njim. Morao sam na brzinu da promenim svoju taktiku za meč. Saznao sam tri sata pre meča", rekao je Stepanek na konferenciji za novinare.

On je istakao da ove godine nije dobro igrao i da je Dejvis kup bio šansa da to promeni.

"Ove godine nisam igrao dobro. Od Australian Opena nisam igrao kako treba. Bio sam bolestan, imao sam mononukleozu, bio sam umoran i nisam trenirao. Bilo je to teško vreme za mene.  Dejvis kup ima posebno mesto u mom srcu, jer igram za svoju zemlju, ponosno sam predstavio Češku ovde i pobedio" - rekao je Stepanek.

Prema njegovim rečima, nervozno je počeo meč sa Troickim.

"Uspeo sam da napravim brejk u drugom setu i da preokrenem igru u svoju korist. Igrao sa dobro, držao kontrolu i to je bilo to. Ključni momenat je bio kraj trećeg seta, kada  je bilo nekoliko dobrih poteza koje Viktor nije očekivao", rekao je Stepanek.

Češki teniser je naglasio da je ovo tek prvi poen, ali veoma važan, a da će se tek videti šta će se dogoditi.

"Sledeći meč igra Tomas Berdih i fokusirani smo na to. Idemo meč po meč", zaključio je Stepanek.


Troicki: Žao mi je što sam izgubio pred mojom publikom


BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Teniser Srbije Viktor Troicki izjavio je da mu je poraz u prvom meču polufinala Dejvis kupa protiv Čeha Radeka Stepaneka, jedan od najtežih u karijeri.


"Moram da zaboravim ovaj meč što pre. Mi i dalje imamo šanse da pobedimo. Ovo je jedan od mojih najtežih poraza u karijeri. Teško je kada se izgubi pred domaćom publikom", rekao je Troicki na konferenciji za novinare.

On je dodao da je nedavno igrao protiv Stepaneka u SAD i da ga je oba puta lako pobedio.  

"Oba puta sam pobedio prilično lako. Igrali smo na drugačijoj podlozi. Igrao je bolje nego tamo. Sigurno je da sam ja imao veći pritisak. Krivo mi je, veoma mi je krivo što sam izgubio", rekao je Troicki.

Prema njegovim rečima, ne zna šta se dogodilo u ovom meču u "Areni", kada je lepo počeo, dobio prvi set, a zatim izgubio tri za redom.

"Ne bih znao da odgovorim šta se promenilo. U drugom sam imao mali pad, a on je počeo dobro da igra. Tada je propuštena prilika. Nisam imao šansu na njegov servis. On je jedinu priliku u tom setu iskoristio", rekao je Troicki.

Teniser Srbije objasnio je da je tek danas saznao da će igrati, jer se Novak Đoković nije oporavio od napornih turnira u SAD.

"Danas sam saznao da ću igrati. Bio sam spreman, jer sam znao da Nole nije. Bio sam i fokusiran, ali je drugačije kada niste 100 odsto sigurni da ćete da igrate", rekao je Troicki.