Stojanovićeva u finalu kvalifikacija US Opena

Datum objave: 23.08.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Nina Stojanović nastavlja sa sjajnim partijama od kako se, nakon duže pauze zbog povrede, vratila na teren. 

Nakon osvajanja turnira iz čelendžer serije (60.000 evra nagradni fond) u singlu, dubla u Češkoj (60.000 +H), odigranog četvrtfinala u singlu na WTA takmičenju u Jurmali i osvajanja WTA prvenca u dublu u ovom mestu, Nina je sada stigla na korak od plasmana u glavni žreb singla na gren slem takmičenju u Njujorku. 

U prvom kolu kvalifikacija Stojanovićeva je savladala predstavnicu Kipra Raluku Georgijanu Serban 7:6(5), 6:2, u drugom kolu pala je i Amerikanka An Li 6:4, 7:6(5). U finalu kvalifikacija za glavni turnir US Opena Nina će odmeriti snage sa još jednom Amerikankom Tejlor Tausend. 

U ženskim kvalifikacijama Otvorenog prvenstva Amerike učestvovale su i  Fed kup reprezentativke Srbije Jovana Jakišić i Natalija Kostić. Jakšićeva je zabeležila pobedu u prvom kolu protiv Austrijanke Julije Graber 6:2, 6:4, dok je u drugom kolu zaustavljena od Belgijanke Kirsten Flipkens 2:6, 0:6. Kostićeva je zaustavljena u prvom kolu od Amerikanke Tausend 3:6, 1:6. 

U muškoj konkurenciji u kvalifikacijama US Opena 2019. Srbiju su predstavljali Nikola Milojević i Peđa Krstin. 

Milojević je u prvom kolu savladao Australijanca Maksa Pursela 6:3, 6:7(3), 6:3, dok je u drugom posle velike borbe zaustavljen od Francuza Žorža Barere 6:4, 3:6, 4:6. Krstin je izgubio u prvom kolu od Australijanca Akira Santilana 1:6, 4:6.