Strahinja Rakić stigao do prve titule

Datum objave: 25.01.2013. // Kategorija: Vesti

Pjevcevic_Rakic_Milicevic

Strahinja Rakić, teniser Crvene zvezde s ponosom će u svojoj igračkoj biografiji isticati svoju prvu titulu šampiona Srbije. Popularni Strale je u finalu zimskog dvoranskog prvenstva države za osamnaestogodišnjake, koje je igrano na terenima Teniskog saveza Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu savladao svog najboljeg druga i klupskog kolegu Stefana Milićevića – 7:5, 6:3 u meču koji je bio i kvalitetan i rezultatski neizvestan. A odluka o pobedniku zavisila je od par lopti.

- Smatram da je finalni duel bio kvalitetan kakav i mora da bude kada se igra za titulu. Ja sam u ovaj dvoboj ušao malo “stisnuto” jer sam bio kao neki favorit. Moram da priznam da mi ovaj trijumf mnogo znači. Jer, dobiti finale je sada kvalitet više u mojoj igri - rekao je Strahinja. 

  - Po mojoj subjektivnoj oceni meč je bio kvalitetan i potpuno otvoren. Svako je držao svoj seris do rezultata 5:5 onda sam ja napravio kiks, Sale iskoristio priliku i odveo set na svoju stranu. Ni u drugom setu nije bilo nekih oscilacija. Ponovo sam ja prvi izgubio servis i više nije bilo prilike za popravni. Zadovoljan sam igrom i plasmanom u finale. Smatram da je i meni ova sezona dobro počela jer sam pre dve nedelje osvojio titulu do 16 godina, sada sam igrao finale... - rekao je Strahinja. 

Obojica igrača ističu da sve ove uspehe ne bi postigli da nije bilo nesebičnog i kvalitetnog rada trenera Crvene zvezde, a posebno ističu trenera Marka Savića s kojim rade i postižu uspehe. Ali, Strahinja ističe da mu i stariji brat mnogo pomaže u napredovanju.

Od ove dvojice momaka mogu se očekivati još bolji rezultati. Njihovo vreme dolazi.