Suspendovana sva teniska takmičenja do 13. jula 2020.

Datum objave: 01.04.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Prvi put od Drugog svetskog rata najčuveniji teniski turnir na svetu, gren slem takmičenje u Londonu je otkazano. Vimbldon 2020. je otkazan zbog epidemije virusa korona koji je blokirao celi svet na svim poljima života.  

Ova odluka pokrenula je otkaze svih teniskih takmičenja na svim nivoima sve do 13. jula 2020. Odluku o suspenziji svih takmičenja donele su krovne organizacije tenisa u svetu (ITF, Tennis Europe, ATP i WTA). Takođe neće biti održani Fed i Dejvis kup mečevi koji su zakazani za 8. jun. 

ITF će nastaviti da prati celokupnu situaciju COVID-19, zajedno sa ATP, VTA i organizatorima grend slem turnira i drugih teniskih zainteresovanih strana, sa ciljem da se obezbedi nastavak teniskih takmičenja čim situacija bude dozvoljavala i bude sigurno za sve. 

"Zaštita zdravlja i dobrobit svih onih koji su uključeni u tenis, kao i šira javnost je bio i ostaje naš prioritet. Svesni smo da će ova odluka imati veliki uticaj na naš sport i ne shvatamo to olako, međutim, moramo nastaviti da se rukovodimo ekspertima i dokazima" - rekao je predsednik Međunarodne teniske federacije Dejvid Hagerti.