Svi ITF događaji odloženi do 8. juna 2020.

Datum objave: 18.03.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Nakon pažljivog razmatranja i kao odgovor na tekuću COVID-19 pandemiju, ITF je odložio sva ITF takmičenja do ponedeljka 8. juna 2020. Ova odluka je u skladu i  sa odlukama ATP-a i VTA koji su suspendovali svoja takmičenja kao i odluka od strane Francuske teniske federacije da odloži Rolan Garos.     
ITF odložio je sva takmičenja u ITF-u vlasništvu, od muških i ženskih profesionalnih  ITF turnira, preko ITF juniorskih turnira i ITF UNIQLO Wheelchair Tennis Tour, do senorskih ITF turnira i ITF Beach Tennis World Tour. ITF, ATP i VTA porodica čvrsto veruje da je bolje za sve u teniskoj zajednici ako radimo zajedno.  Zalažemo se za zajednički rad povodom ove situacije sa igračima, turnirima i našim nacionalnim i regionalnim asocijacijama u nedeljama i mesecima koji dolaze. Više nego ikada, izazovi pred koje je pandemija COVID-19 stavila profesionalni tenis zahteva saradnji i jedinstvo kako bismo uradili ono što je ispravno za naše navijače, igrače i turnire.  
"U ovim izazovnim vremenima, važnije je nego ikada za naš sport da budemo i delujemo zajedno, da se obezbedi što više sigurnosti za sve one koji su pogođeni ovim odlaganjem. Svesni smo koliko će veliki uticaj imati ovo odlaganje, ali na kraju zdravlje i bezbednost igrača, funkcionera i gledalaca mora da bude naša primarna briga. ITF je se zalaže za odgovoran pristup, radi sa svim teniskim akterima kako bi se omogućilo igračima na svim nivoima da nastave sa takmičenjma čim situacija bude dozvoljavala " – rekao je predsednik ITF-a Dejvid Hagerti. 
 
Međunarodna teniska federacija