TENISERKE TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ ŠAMPIONKE REGIONA

Datum objave: 04.06.2019. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniske akademije Živković se tokom prošle nedelje igralo Ekipno prvenstvo regiona Teniskog saveza istočne Srbije u konkurenciji do 14 godina. Titulu šampiona Srbije ponela je ženska ekipa Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša, dok je u muškoj konkurenciji niška akademija postala vicešampion regiona.
 
Teniserke Teniske akademije Živković su u finalu bile bolje od ekipe TK AS Timok iz Zaječara sa ubedljivih 4:0 u ukupnom skoru. Igralo se po sistemu tri meča u pojedinačnoj konkurenciji i jedan dubl. Za ekipu niške akademije nastupile su Anastasija Stoiljković, Nina Krstić, Jevrosima Mitić i Anastasija Cvetković.
 
Tokom protekle nedelje na terenima Teniske akademije Živković igrao se i kvalifikacioni turnir niške grupe za Sportske igre mladih. Nina Krstić (TAŽ) je bila najbolja kod teniserki, a Stefan Skoblev (TAŽ) kod tenisera i oni će se na završnom turniru igara u Beogradu boriti da budu predstavnici Srbije u Splitu. TAŽ je bio domaćin i turnira teniskih veterana naše zemlje. Milan Petrović je predstavljao TAŽ i uspeo da osvoji titulu u dublu.