Teniski savez Srbije potpisao protokol o saradnji sa Teniskim savezom Ujedinjenih arapskih Emirata

Datum objave: 13.06.2014. // Kategorija: Vesti

Ujedinjeni tenis Srbija – Emirati

UAE_Tennis_06

Na poziv Teniskog saveza Ujedinjenih arapskih Emirata u Dubaiju je ispred Teniskog saveza Srbije 12. juna 2014. gostovao generalni direktor TSS Dušan Orlandić i tom prilikom potpisan je protokol o saradnji ove dve teniske Federacije. Sama inicijativa potekla je upravo od Teniskog saveza UAE koji je izrazio želju da uspostavi ne samo kontakt već i saradnju sa TSS kao jednim od visoko razvijenih i veoma uspešnih saveza sveta, čemu i svedoče i rezultati koje imamo ne samo u individualnom takmičenju, već i na reprezentativnom, trenerskom i sudijskom nivou.

UAE_Tennis_08

Teniski savez UAE je mlada institucija koja ima želju da se razvije u veliku svetsku silu, da uspostavi strukturu koja će dovesti do razvoja ovog saveza na visokom nivou.

Kontakt između TSS i TS UAE ostvario je i realizovao Miloš Perišić iz Ambasade Srbije u UAE.

Teniski savez UAE ugostio je predstavnika TSS, generalnog direktora TSS Dušana Orlandića na najvišem mogućem nivou, a nakon potpisivanja sporazuma o saradnji usledio je višečasovni sastanak na kome su razmenjene ideje i utvrđeni detaljni planovi o saradnji ova dva saveza kao i pristupanje realizaciji konkretnih dogovora.

Ispred TSS sporazum jer potpisao generalni direktor TSS Orlandić dok je ispred TS UAE to učinila generalni direktor Sara Ahmad Baker.

Orlandića su primili i ugostili predsednik TS UAE Shaikh Hasher Al Maktoum (inače direktor informisanja Dubaia), Ibrahim Abdul Malik generalni sekretar The General Authority of Youth and Sports Welfare (institucija koja je na nivou Ministarstva za omladinu, sport i razvoj), kao i podpredsednik TS UAE Ahmend Abdul Malik.

Izražavamo veliku zahvalnost TE UAE na izuzetnom gostoprimstvu i njihovoj inicijativi o uspostavljanju saradnje naša dva saveza. Razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi i verujemo da će se u istom tonu i nastaviti u budućnosti kada očekujemo i prve rezultate našeg rada. Saradnja će se svakako produbljivati i širiti i u narednim godinama, a podršku u razvoju tenisa u UA Emiratima TSS prihvata kao jedan od prioriteta. U svakom slučaju, za TS Srbije ovo je veliko priznanje i činjenica da je rad Saveza na zavidnom svetskom nivou, što je reztultiralo plasmanom naših seniora, seniorki i tenisera mlađih kategorija na prvim mestima svetskih rang lista. Ova saradnja teniskih federacija UAE i TSS imaće i daleko veće implikacije na ugled koji Teniski savez Srbije uživa u svetu, a za nas je to i podstrek da nastavimo s radom i da ga, iz dana u dan unapređujemo. Teniski savez Srbije je u svakom trenutku spreman da svoja ne mala iskustva podeli svima koji taj naš rad cene i poštuju jer, tenis je jedan od najpopularnijih sportova na planeti, a TSS je čast da bude u vrhu, kako u pojedinačnoj tako i na reprezentativnom nivou, bilo da se radi o seniorskoj ili juniorskoj konkurenciji” - istakao je generalni direktor TSS Dušan Orlandić.

UAE_Tennis_09