TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR STIŽE U NIŠ: Preko 100 tenisera, čak iz Hong Konga i Amerike

Datum objave: 14.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 15. do 23. jula igraće se međunarodni ETA turnir NIŠ OPEN 2017 za juniore i juniorke. Radi se o turniru iz serije TENNIS EUROPE. Kvalifikacioni deo turnira počinje u subotu 15. jula, dok će glavni deo turnira početi u ponedeljak 17. jula. 
 
Za prvi reket turnira boriće se preko 100 tenisera i teniserki iz velikog broja zemalja (Srbija, Makedonija, Crna Gora, Bugarska, Slovenija, Grčka, Rusija, BIH, Ukrajina, Švajcarska, Australija, Francuska, Mađarska, Italija, Hong Kong, Austrija, Češka, Rumunija, USA, Nemačka...) i tih dana će TAŽ i Niš biti domaćini mladim teniskim nadama. 
 
Na turniru će uzeti učešće i takmičari TAŽ-a. U kategoriji juniora igraće Luka Stefanović, Veljko Pejčić i Stefan Skobelev, a u kategoriji juniorki Luna Urso, Anđela Petrović, Anastasija Stojanović, Natalija Nikolić i Jovana Nikolić.
 
„TAŽ je za sve ove godine rada stvorio veliki broj takmičara i takmičarki od najmlađeg uzrasta koji postižu brojne rezultate. Neki od njih će svakako igrati zapaženo ulogu na ovom turniru, tenis je nepredvidiva igra ponekad ali mi se nadamo da će domaći teren biti značajna podrška“ – ne krije optimizam pred početak turnira predsednik TAŽ i direktor turnira Nikola Živković.
 
Početak programa na turniru je zakazan za 10 sati, a ulaz je slobodan.